Israwinexpo 2012 – תערוכה עצובה

Israwinexpo 2012 הייתה תערוכה עצובה. כמות היקבים הישראלים הייתה מצומצמת ביותר, יקבים בינלאומיים לא היו בכלל, רוב היקבים הבינוניים לא היו, יקבי הבוטיק הנחשבים למובילי הדרך לא הציגו בתערוכה

Israwinexpo 2012 הייתה תערוכה עצובה. כמות היקבים הישראלים הייתה מצומצמת ביותר, יקבים בינלאומיים לא היו בכלל, רוב היקבים הבינוניים לא היו, יקבי הבוטיק הנחשבים למובילי הדרך לא הציגו בתערוכה.

זו התערוכה היחידה שמדינת ישראל, תחת מכון היצוא, נותנת לה חסות הן כלכלית והן תדמיתית. ענת לוי - רמה
במסיבת העיתונאים בפתיחת התערוכה, גם חיים גן מאיש הענבים, גם מיכל נאמן ממכון היצוא וגם מנכ"לית יקבי רמת הגולן ענת לוי, חזרו שוב על בקשתם מהכתבים: לדחוף ולקדם את תעשיית היין הישראלית שנמצאת במשבר. עוד כתבות, עוד פרגון, עוד העברת מידע לצרכן הישראלי בעניין יין ישראלי, יביאו בסופו של דבר להעלאת המודעות והצריכה של יין.

אני מצטער גבירותי ואדוני המכובדים. התפקיד שלי הוא לא לעשות יחסי ציבור ליקבים, התפקיד שלי הוא לא לחפות על חוסר היכולת שלכם להתאחד ולהתאגד על מנת להוריד מחירים (בקניות משותפות אולי). התפקיד שלי הוא לומר לקוראים שתעשיית היין הישראלית הורסת את עצמה באופן שיטתי ומסור.

אל לכם להאשים את הציבור הישראלי בזה שהוא לא שותה יין ישראלי. הפסיקו להשתמש במילה הכל כך נלוזה "פטריוטיזם". נו באמת, כמה אפשר לחשוב שהציבור מפגר?

תסבירו לי למה אני צריך לפרגן ליקבים הישראלים כאשר יינות כחול-לבן עולים כל כך הרבה כסף, ורובם יינות בינוניים ומטה?
למה אני צריך לראות על המדפים יינות יבוא במחירים שפויים?
למה אף יקב לא הרים את דגל המהפכה החברתית והוריד מחירים?
אה, כן, עדי אבישר מהמגזין יין וגורמה הצליח להשחיל מילה במסיבת העיתונאים, ואמר "שיש את סגל במחיר טוב". וואו. מדהים. אבישר, יש גם כמה יינות בישול שעולים 20 שקל על המדף.

תעשיית היין הישראלית צריכה להבין ששר המסחר והתעשייה או שרת החקלאות השרים שמחון ונוקד, צילום גלעד לבנילא סופרים אותם. אתם מעניינים אותם כקליפת השום. אף לא אחד מהם הגיע לתערוכת היין הבינלאומית, לפרגן או לשאת דברים לטובת השגריר הכי טוב שיש לנו בעולם.

האם ענת לוי מנכ"לית יקבי רמת הגולן, וישראל איבצן מנכ"ל יקבי כרמל, ומנכ"ל טפרברג 1870 מוטי טפרברג, ומנכ"ל יקבי בנימינה אילן חסון; לא יכלו להוציא יחד הודעה ליקבים הבינוניים והבוטיקים, כי הם רואים חשיבות עליונה בהשתתפותם בתערוכת היין הבינלאומית? אתם יודעים מה: אפילו לדרוש מהם להשתתף.
אם רציתם, יכולתם. ופה הייתה צריכה להתחיל המהפכה.
היקבים הגדולים והמסחריים שלוקחים תחת כנפיהם את היקבים הקטנים יותר.

הרי לא ייתכן שיקבים כמו קסטל, קלו דה גת, פלטר, עמק האלה, מרגלית, אמפורה, הר אודם, ברבדו, צרעה, עגור, פלם, צובה, דלתון, שאטו גולן – לא יתכן שהיקבים ה"אליטיסטים" האלה יתחמקו מתערוכה בינלאומית, ואחר כך יבואו בטענות ובדרישות למכון היצוא ולציבור.
עצם אי השתתפותכם בתערוכה הזו, כמוה כתעודת עניות לתעשייה. ציבור רוכשי היין הישראלי, המפרגן ללא סוף ובמיטב כספו לתעשייה זאת, צריך להעניש אתכם על שלא השתתפתם בתערוכת Israwinexpo 2012. אל תבואו בטענות ללקוחות, אל תבואו בדרישות לכתבי היין, בהצבעה רגלית זו שלכם התחלתם לדפוק את המסמרים בארון הקבורה של תעשיית היין הישראלית. בכם האשם.

הקורא איתן קופלר הגיב:
יקבים מעולים לא הגיעו לתערוכה. למה? כי עם כל הכבוד זו לא תערוכה ראויה, אלא הפגנת נוכחות של היקבים הגדולים. המחירים אכן מרקעיע שחקים (ראו למשל שושנה דנקנר–ותמחור יינותיה, נו באמת). יתרה מכך, אני אישית הדרתי רגלי מהתערוכה הזו ולו בשל "ההשפלה" של להסתובב עם כוס יין שניתנת לך בכניסה ולהתחנן לטעום סדרות בינוניות ומטה. כמובן שרק אם אתה בעל הכרות אישית עם המוזג או בעל היקב, תוכל אולי להתקרב ליין פרמיום. יינות רמת הגולן למשל, איפשרו טעימת הרום רק למקורבים וידוענים. שיפסקיו עם הנוהל הפסול הזה ויתחילו לעבוד כו בתערוכות בחו"ל, ללא משוא פנים ותוך כוונה יתרה – אולי אז אשקול שוב להגיע. בינתים אני נהנה מיינות בביתי ובפורומי יין בהם אני משתתף.

הקורא אריאל אריאב הגיב:
תגיד לי אלון, שרת החקלאות מזיזה משהו בתעשייה?
אני כחובב יין לא מוכן לשלם 125 ש"ח לבקבוק יין בינוני של ייננית שמספרת אגדות על יין איטי. אין הצדקה למחירים האלה. ואתה צודק – במקום להתבכיין שיורידו את תחפושת האבירי היין – יחזרו למציאות הישראלית וימכרו.

הקוראת רות מלר הגיבה:
ב-20 ש"ח לבקבוק הם לא צריכים יחצנים לא תערוכות (שעולות להם כסף גם אם הם לא משלמים לגורם חיצוני שקל -כי יש זמן והובלה ו….) ב-20 ש"ח לבקבוק אתה יכול להיכנס לאיקאה ולרכוש ליד קו הקופות את תשבי (אם עדיין).
אני לא קונה יין באיקאה, ואני כן משלמת יותר כשאני רוצה יין טוב, למה? כי אני מאמינה שגם לכורם מגיע ליהנות מפרי עמלו.

הקורא גיל  אופיר הגיב:
מארגנים יקרים סליחה רבה. אני, צרכן היין (המקצועי) המכונה בטעות "הקהל הרחב", רוצה שכתבי היין יספרו לי את האמת. כאשר רוב (ומכמה איזורים כולם) יקבי הבוטיק וגם כמה יקבים גדולים יותר מאיזור רמת הגולן, איזור שפלת יהודה, איזור הנגב לא מופיעים בתערוכה, אני רוצה להבין למה.
 אל תשכחו ששילמתי פעמיים עבור התערוכה הזאת: פעם אחת כרטיס במחיר מלא ופעם שנייה בכספי המיסים שלי (להזכירכם: מכון היצוא חלק ממשרד התעשיה חלק מתקציב המדינה הממומן מכיסי). אגב, גם את היין שלי אני קונה במחיר מלא!!

הקורא אלי רבן הגיב:
הגדרתי זאת כ"תערוכה קטנה", לא "התערוכה" בישראל.
כבר לפני ארבע שנים הבחנתי שבין ה"יום המקצועי" שמיועד להשקות, מסיבות עיתונאים, מפגשים עם אורחים מחו"ל – כאשר בדוכנים זה "שידור חוזר" של סומלייה בשעות הצהרים, ליומיים שאחר כך שהופכים מהר מאוד ליריד של 'שתה כמה שיותר' ללא אבחנה, אין מרווח לקהל אוהבי ו"מביני היין".
זכות הקיום של התערוכה היא עידוד היצוא. לצערי עדיין קשה למשוך קניינים מחו"ל לתערוכת יין בישראל, ולפי המצב השנה, העסק עלול לדעוך לפני שיתרומם.
אבל האם זו סיבה מספקת להוציא 30-40 אלף על דוכן ומטעימים? זאת לפני היין שנשפך כמים.
מי שניסה לדרוש שני קופונים עבור טעימת יין פרימיום, קיבל תגובה כמעט אלימה.
הקהל הישראלי אוהב לקבל דברים בחינם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר