חומרים לאנטריקוט (6 מנות):
6 יחידות סטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם כל אחד
מלח גס
פלפל גרוס טחון טרי
8 כפות שמן תירס
8 כפות סויה
3 כפות דבש סילאן
חומרים לירקות הצלויים (6 מנות):
12 צנוניות חתוכות לחצאים
ראש סלרי חתוך לקוביות של סנטימטר
4 ראשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות של סנטימטר
2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות ואלכסוניות
8 שיני שום קלופות וחתוכות לחצי
16 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם
כפית טימין קצוץ
אופן הכנת האנטריקוט:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
מחממים מחבת פסים מברזל יצוק לחום גבוה.
ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר ומורחים בשמן תירס.
צורבים את הנתחים על המחבת הלוהטת למשך 2 דקות מכל צד.
מכניסים את הנתחים לתנור להשלמת הצלייה למשך 8 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב- מערבבים היטב בקערית את הדבש והסויה עד להמסת הדבש.
מוציאים את הנתחים ומזגגים את הרוטב על הבשר. מגישים חם עם פירה תפוחי אדמה או ירקות צלויים.
אופן הכנת הירקות:
מחממים תנור ל-250 מעלות.
מערבבים כל סוג של ירק עם תבלינים ושמן זית ומניחים בנפרד בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים כל ירק בתורו לתנור וצולים לזמן קצר של 3 דקות.
לאחר צליית כל הירקות בנפרד מערבבים יחדיו ומגישים לצד הסטייק.
טיפ השף:
בזכות הצלייה בטמפרטורה גבוהה לזמן קצר הירקות נשארים פריכים ושומרים על צבעם וערכיהם התזונתיים.
מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300
צילום דן פרץ