המבורגר, פירה שום, בצלים מקורמלים ושורש פטרוזילה מתובל

מתכון ל- 4 סועדים חומרים המבורגר400 גרם בשר אנטריקוט וצוואר, טחונים 50 גרם בצל, קצוץ ומטוגן1/2 כוס מי סודה1 כפית מלח גס1 כפית פלפל שחור גרוס   אופן ההכנה:בקערה בינונית שמים את הבשר, הבצל, מי הסודה, המלח והפלפל, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.יוצקים את העיסה לתוך רינג (טבעת עגולה) ויוצרים המבורגר. מניחים את ההמבורגר על גריל פחמים עד שמגיעים למידת העשייה הרצויה.חומרים לפירה שום100 גרם שיני שום1/2 כוס דבש1 כפית עלי טימין. 1/2 כפית אניס טחוןמלח ופלפלשמן זית   אופן ההכנה:בתבנית אפייה מניחים שיני שום, דבש, עלי טימין, אניס, מלח, פלפל ומעט שמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 25 דקות. מוציאים לתוך מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.חומרים לתוספת:8 בצלים קטנים, ללא קליפה2 שורשי פטרוזיליה, קלופיםמלח ופלפל1 כף שמן זית   אופן ההכנה:את הבצלים ושורש הפטרוזיליה מניחים בתבנית אפייה עם נייר פרגמנט. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומעט רוזמרין, ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים בתנור, שחומם מראש בטמפרטורה של 150 מעלות, במשך כ- 20 דקות.הגשה:מניחים את ההמבורגר על צלחת, עליו את פירה השום, ומסביב את התוספת.צילום: שחר פליישמן

מתכון ל- 4 סועדים


חומרים המבורגר

400 גרם בשר אנטריקוט וצוואר, טחונים
50 גרם בצל, קצוץ ומטוגן
1/2 כוס מי סודה
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:
בקערה בינונית שמים את הבשר, הבצל, מי הסודה, המלח והפלפל, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את העיסה לתוך רינג (טבעת עגולה) ויוצרים המבורגר.
מניחים את ההמבורגר על גריל פחמים עד שמגיעים למידת העשייה הרצויה.

חומרים לפירה שום
100 גרם שיני שום
1/2 כוס דבש
1 כפית עלי טימין.
1/2 כפית אניס טחון
מלח ופלפל
שמן זית

 

אופן ההכנה:
בתבנית אפייה מניחים שיני שום, דבש, עלי טימין, אניס, מלח, פלפל ומעט שמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 25 דקות.
מוציאים לתוך מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

חומרים לתוספת:
8 בצלים קטנים, ללא קליפה
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים
מלח ופלפל
1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה:
את הבצלים ושורש הפטרוזיליה מניחים בתבנית אפייה עם נייר פרגמנט.
מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומעט רוזמרין, ומכסים ברדיד אלומיניום.
אופים בתנור, שחומם מראש בטמפרטורה של 150 מעלות, במשך כ- 20 דקות.

הגשה:
מניחים את ההמבורגר על צלחת, עליו את פירה השום, ומסביב את התוספת.

צילום: שחר פליישמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר