שיפודי פירות יבשים ממולאים בגריל על מצע בטטה, אנטי פסטי בניחוח בוטנים

10 מנות – 2 שיפודים לאדםחומרים:20 מקלות שיפודים20 תאנים20 משמש20 שזיף מגולען20 תמרים2 ק"ג בשר בקר טחון + שומן כבש טחון20 גרם פטרוזיליה קצוצה30 גרם צנוברים4 בטטות גדולותתבלינים: מלח, פלפל גרוס שחור, שום, לימון, רוזמרין, בהרט, קינמון, שמן זית, חמאת בוטניםאופן ההכנה:מערבבים את הבשר הטחון, פטרוזיליה קצוצה, תבלינים, שום, צנובר, בהרט וקינמון.חותכים בפירות היבשים כיס למילוי.ממלאים, מהדקים ומשפדים על כל שיפוד סוג אחד של פרי יבש ממולא.מקלפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לעובי של כ– 2 ס"מ.מברישים את הבטטה בשמן זית ובחמאת בוטנים.מתבלים במלח ופלפל גרוס שחור, מפזרים טימין ורוזמרין קצוץ.מכניסים לתנור חם כ– 200 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהבטטות מפוזרות לכ– 20 דקות.מסדרים על צלחת פלח בטטה, ומניחים את שיפודי הגריל המוכנים על הבטטה.אפשר להגיש על יד כל פחמימה שאוהבים.

10 מנות – 2 שיפודים לאדם

חומרים:
20 מקלות שיפודים
20 תאנים
20 משמש
20 שזיף מגולען
20 תמרים
2 ק"ג בשר בקר טחון + שומן כבש טחון
20 גרם פטרוזיליה קצוצה
30 גרם צנוברים
4 בטטות גדולות
תבלינים: מלח, פלפל גרוס שחור, שום, לימון, רוזמרין, בהרט, קינמון, שמן זית, חמאת בוטנים

אופן ההכנה:
מערבבים את הבשר הטחון, פטרוזיליה קצוצה, תבלינים, שום, צנובר, בהרט וקינמון.
חותכים בפירות היבשים כיס למילוי.
ממלאים, מהדקים ומשפדים על כל שיפוד סוג אחד של פרי יבש ממולא.
מקלפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לעובי של כ– 2 ס"מ.
מברישים את הבטטה בשמן זית ובחמאת בוטנים.
מתבלים במלח ופלפל גרוס שחור, מפזרים טימין ורוזמרין קצוץ.
מכניסים לתנור חם כ– 200 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהבטטות מפוזרות לכ– 20 דקות.
מסדרים על צלחת פלח בטטה, ומניחים את שיפודי הגריל המוכנים על הבטטה.
אפשר להגיש על יד כל פחמימה שאוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר