עוגת סולת ושזיפים

חומרים:140 גרם (1 כוס) קמח חיטה לבן בהיר 1/2 כוס + 2 כפות סולת חיטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י1.5 כפיות אבקת אפייהקורט מלח200 גרם חמאה, רכה150 גרם (3/4 כוס) סוכר 4 חלמונים2 ביצים שלמות1 כפית גרידת לימון1 כפית תמצית וניל איכותית4 שזיפים, חתוכים ומגולענים2 כפות דחוסות סוכר חום אופן ההכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית בקוטר 20 ס"מ. מניחים בצד.בקערה קטנה מערבבים קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.בקערת מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים כ-5 דקות חמאה וסוכר עד לקבלת צבע צהוב בהיר ומרקם קרמי. מנקים היטב את צדדי המיקסר בעזרת לקקן.מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, דואגים לערבב היטב לפני שמוסיפים את הבא. שוב מנקים את צדדי הקערה עם לקקן וממשיכים להוסיף את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב בין כל ביצה.מוסיפים את גרידת הלימון ואת תמצית הווָניל.מוסיפים את קערת החומרים היבשים לתערובת ומערבבים עד לאיחוד (חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא נמוכה ודחוסה).יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.מניחים את השזיפים על הבלילה עם הקליפה כלפי מטה, במרחקים שווים.מפזרים סוכר חום מעל השזיפים והבלילה.אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש, עד אשר העוגה זהובה למעלה וקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דקות בתבנית ואז מוציאים (רצוי להשתמש בתבנית קפיצית).אפשר לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה ווניל או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל.למידע ומתכונים נוספיםצילום מנחם גרייבסקי

חומרים:
140 גרם (1 כוס) קמח חיטה לבן בהיר
1/2 כוס + 2 כפות סולת חיטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם חמאה, רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
4 חלמונים
2 ביצים שלמות
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל איכותית
4 שזיפים, חתוכים ומגולענים
2 כפות דחוסות סוכר חום

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים ומקמחים קלות תבנית בקוטר 20 ס"מ. מניחים בצד.
בקערה קטנה מערבבים קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
בקערת מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים כ-5 דקות חמאה וסוכר עד לקבלת צבע צהוב בהיר ומרקם קרמי.
מנקים היטב את צדדי המיקסר בעזרת לקקן.
מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, דואגים לערבב היטב לפני שמוסיפים את הבא.
שוב מנקים את צדדי הקערה עם לקקן וממשיכים להוסיף את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב בין כל ביצה.
מוסיפים את גרידת הלימון ואת תמצית הווָניל.
מוסיפים את קערת החומרים היבשים לתערובת ומערבבים עד לאיחוד (חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא נמוכה ודחוסה).
יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.
מניחים את השזיפים על הבלילה עם הקליפה כלפי מטה, במרחקים שווים.
מפזרים סוכר חום מעל השזיפים והבלילה.
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש, עד אשר העוגה זהובה למעלה וקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דקות בתבנית ואז מוציאים (רצוי להשתמש בתבנית קפיצית).
אפשר לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה ווניל או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל.

למידע ומתכונים נוספים

צילום מנחם גרייבסקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר