עוגת גבינה שמנת עם ליצ'י

12 מנות – תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנתחומרים לבסיס200 גרם עוגיות חמאה או אגוזים משובחות טחונות50 גרם אגוזי מלך טחונים גס100 גרם חמאת תנובה מומסת1-2 כפית קליפת לימון מגוררת2 כפות סוכרחומרים למלית3 גביעי גבינת קולאז' נפולאון בטעם טבעי3 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים1 כוס סוכר 2 כפות גדושות קורנפלורלציפוי2 גביעי שמנת תנובה3 כפות סוכרלעיטור1 קופסת שימורים של ליפתן ליצ'י מסונן (230 גרם לאחר סינון) עלי נענעאופן ההכנהמחממים תנור לחום נמוך (100 צלזיוס). מערבבים בקערה את כל המרכיבים לבסיס, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב.שמים בקערת המערבל את הגבינה, החלמונים, הסוכר והקורנפלור ומערבלים במהירות נמוכה במשך חצי דקה. מקציפים את החלבונים לקצב יציב ומקפלים לתערובת הגבינה.יוצקים לתבנית ואופים בדיוק 3 שעות. מעבירים סכין רטובה בין העוגה לדופן התבנית, מערבבים את השמנת עם הסוכר ויוצקים על העוגה במידה שווה. מחזירים לתנור ל-15 דקות.מכבים את התנור, מצננים את העוגה בתוכו 4 שעות. מעבירים למקרר עד להגשה. לפני ההגשה מקשטים עם ליצ'י ועלי נענע.

12 מנות – תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת

חומרים לבסיס
200 גרם עוגיות חמאה או אגוזים משובחות טחונות
50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
100 גרם חמאת תנובה מומסת
1-2 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות סוכר

חומרים למלית
3 גביעי גבינת קולאז' נפולאון בטעם טבעי
3 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
1 כוס סוכר
2 כפות גדושות קורנפלור

לציפוי
2 גביעי שמנת תנובה
3 כפות סוכר

לעיטור
1 קופסת שימורים של ליפתן ליצ'י מסונן (230 גרם לאחר סינון) עלי נענע

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום נמוך (100 צלזיוס). מערבבים בקערה את כל המרכיבים לבסיס, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב.

שמים בקערת המערבל את הגבינה, החלמונים, הסוכר והקורנפלור ומערבלים במהירות נמוכה במשך חצי דקה. מקציפים את החלבונים לקצב יציב ומקפלים לתערובת הגבינה.

יוצקים לתבנית ואופים בדיוק 3 שעות. מעבירים סכין רטובה בין העוגה לדופן התבנית, מערבבים את השמנת עם הסוכר ויוצקים על העוגה במידה שווה. מחזירים לתנור ל-15 דקות.

מכבים את התנור, מצננים את העוגה בתוכו 4 שעות. מעבירים למקרר עד להגשה. לפני ההגשה מקשטים עם ליצ'י ועלי נענע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר