המתכון מיועד ל-4 מנות
חומרים לסלסילות
2 כוסות אטריות דקיקות לקדאיף
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות אבקת סוכר
לקרם פטיסייר
360 מ"ל חלב
25 גרם קורנפלור
2 חלמונים
1 תרמיל וניל חצוי לאורך
50 גרם סוכר
תותים
2 כוסות תותים שטופים היטב
30 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה הסלסילות
מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את התבניות.
שמים את האטריות בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ואבקת סוכר, ומערבבים עד שהן מצופות היטב בחמאה.
מחלקים את האטריות בין התבניות ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
אופים בין 7 ל-10 דקות עד שהסלסילות אפויות וזהובות, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה.
אופן הכנה הקרם
מערבבים בקערה חצי כוס מהחלב עם הקורנפלור, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב.
שמים את יתרת החלב בסיר, מוסיפים את תרמיל הווניל והסוכר, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
מסירים מהכיריים ומוסיפים בזרם דק, תוך כדי ערבוב מתמיד, שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים. מחזירים את הסיר לכיריים, מערבבים, ומוסיפים את תערובת החלמונים לסיר תוך ערבוב מתמיד. מנמיכים את הלהבה. מבשלים תוך בחישה מתמדת בעזרת מטרפה או כף עץ, כדקה, עד שנוצר קרם סמיך.
מעבירים את הקרם לכלי שטוח ומכסים את פניו בניילון נצמד, מצננים ומאחסנים בקירור עד לשימוש.
התותים
חוצים את התותים לאורך ומערבבים בכלי עם אבקת סוכר. משהים כ-10 דקות , עד שהתותים מפרישים נוזלים.
הרכבת המנה
ממלאים את סלסילות הקדאיף בקרם הפטיסייר, מסדרים את חצאי התותים בעיגול מעל הקרם, מניחים על צלחת הגשה ומגישים.