מצרכים לבצק
1.5 כוסות קמח תופח
100 גר' חמאה רכה
קליפה מחצי לימון
3 חלמונים
חצי כוס סוכר
מצרכים למילוי
1 ק"ג תפוחי עץ גרנד או גרניסמיט
שלושת רבעי כוס סוכר
קורט קינמון
רבע כוס מים
חצי כוס אגוזים קצוצים גס
קרם
1 שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
אופן ההכנה
בצק: ללוש היטב את כל המצרכים עד לקבלת כדור בצק. לכסות בנילון ולקרר במקרר כשעה. לרדד ולהניח בתבנית משומנת ולאפות כ-10 דקות בחום בינוני-לקרר את הבצק.
מילוי: לקלף את התפוחים, להוציא את הגרעינים, לבשל בסיר את התפוחים, המים, הסוכר והקינמון עד שהתפוחים יתרככו, לרסק למחית להוסיף את האגוזים ולקרר.
חשוב-לסנן את הנוזלים לאחר שרסק התפוחים התקרר, להניח על הבצק המוכן.
הקרם: להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קרם ולהניח על רסק התפוחים. ניתן לקשט בתותים מלמעלה.