עוגת תפוחים של סבתא בשלוש שכבות

מצרכים לבצק1.5 כוסות קמח תופח100 גר' חמאה רכהקליפה מחצי לימון3 חלמוניםחצי כוס סוכרמצרכים למילוי1 ק"ג תפוחי עץ גרנד או גרניסמיטשלושת רבעי כוס סוכרקורט קינמוןרבע כוס מיםחצי כוס אגוזים קצוצים גסקרם1 שמנת מתוקה1/3 כוס סוכראופן ההכנהבצק: ללוש היטב את כל המצרכים עד לקבלת כדור בצק. לכסות בנילון ולקרר במקרר כשעה. לרדד ולהניח בתבנית משומנת ולאפות כ-10 דקות בחום בינוני-לקרר את הבצק.מילוי: לקלף את התפוחים, להוציא את הגרעינים, לבשל בסיר את התפוחים, המים, הסוכר והקינמון עד שהתפוחים יתרככו, לרסק למחית להוסיף את האגוזים ולקרר.חשוב-לסנן את הנוזלים לאחר שרסק התפוחים התקרר, להניח על הבצק המוכן.הקרם: להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קרם ולהניח על רסק התפוחים. ניתן לקשט בתותים מלמעלה.

מצרכים לבצק
1.5 כוסות קמח תופח
100 גר' חמאה רכה
קליפה מחצי לימון
3 חלמונים
חצי כוס סוכר

מצרכים למילוי
1 ק"ג תפוחי עץ גרנד או גרניסמיט
שלושת רבעי כוס סוכר
קורט קינמון
רבע כוס מים
חצי כוס אגוזים קצוצים גס

קרם
1 שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר


אופן ההכנה
בצק: ללוש היטב את כל המצרכים עד לקבלת כדור בצק. לכסות בנילון ולקרר במקרר כשעה. לרדד ולהניח בתבנית משומנת ולאפות כ-10 דקות בחום בינוני-לקרר את הבצק.

מילוי: לקלף את התפוחים, להוציא את הגרעינים, לבשל בסיר את התפוחים, המים, הסוכר והקינמון עד שהתפוחים יתרככו, לרסק למחית להוסיף את האגוזים ולקרר.
חשוב-לסנן את הנוזלים לאחר שרסק התפוחים התקרר, להניח על הבצק המוכן.

הקרם: להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קרם ולהניח על רסק התפוחים. ניתן לקשט בתותים מלמעלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר