(ללא קמח)
מרכיבים:
400 גרם שוקולד מריר קצוץ משובח (רצוי 60% קקאו)
250 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות ליקר שוקולד תפוז
קליפה מגוררת מתפוז אחד
6 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל אמיתית
מרכיבים לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר (רצוי 60% קקאו(
2 כפות ליקר שוקולד תפוז
אופן ההכנה – עוגה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד, מיץ וקליפת תפוז, מוסיפים את הליקר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
ואחידה.
מקציפים את הביצים, סוכר, ותמצית ווניל במשך 5-4 דקות.
את התערובת יוצקים לתבנית משומנת היטב ומרופדת בנייר אפייה.
מניחים את התבנית בתבנית נוספת, ומוזגים לתוך האמבט מים רותחים עד לחצי מגובה התבנית.
אופים 40-50 דקות עד שהעוגה נסדקת מעט.
מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית התחתונה (האמבט) ומצננים לחלוטין. העוגה מאבדת מנפחה – אך אל דאגה.
אופן ההכנה – ציפוי:
מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, מוסיפים לסיר ומערבבים עד המסה מוחלטת.
את העוגה משחררים מהתבנית בעזרת סכין, הופכים אותה על צלחת הגשה ומצפים.
הצעת הגשה:
לחמם את העוגה מעט במיקרוגל, להוסיף כדור גלידה, ולזלף את ליקר השוקולד תפוז.
נטע בשביל השוקולד, מושב נחלים, משק 59, טל. 03-9362350, www.chocolata.co.il