מצרכים:
1/4 ק"ג גבינת קוטג' 9%
2.5 כוסות שמנת מתוקה
1.5 כוסות שקדים טחונים מולבנים
3 כפות קמח
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים והסוכר לקצף יציב.
מקציפים שמנת לקצף יציב.
מערבבים: גבינה + שמנת מוקצפת + השקדים + הווניל והקמח.
אופים בתבנית שבוהה משומנת בחמאה כ- 45 דקות בתנור שחומם מראש בחום בינוני.
הליצוף: ממתיק בריא וטעים לשוחרי בריאות ולשומרי המשקל.
טעים וערב לחך, ובעל ארומה עדינה.
מאזן את רמות הסוכר בדם ותורם להרגשת שובע. מאפשר ליהנות ממתיקות ללא הסיכונים המתלווים לממתיקים המלאכותיים וללא ההשמנה המיותרת הנגרמת משימוש בסוכר ו/או בדבש. כמו כן, לליצוף אינדקס ועומס גליקמיים נמוכים – אידיאלי לשומרי משקל.
מתאים לתינוקות, ילדים ומבוגרים – לתפריט בריא ומאוזן.
הביוקל: חשוב לשמירה על בריאות המעיים גם בזמן אכילת עוגות.
הביוקל מאפשר להוריד 2/3 מכמות הסוכר ו- 1/6 מכמות השמן וחוסך קלוריות לדיאטות ולסוכרתיים.
יצחק טבעוני B.Sc.TE , הוא נטורופת, מומחה לרפואה פונקציונאלית ומפתח שיטת טבעוני