עוגת קראנץ אגוזים

בצק ל-3 עוגות:1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה1 שקית או קוביה שמרית (50 גרם)1 משפר אפיה (50 גרם)400 גרם חמאה רכה1 כוס (200 גרם) סוכר4 ביצים XL200 מ"ל חלב (¾ כוס + 2 כפות)1 כפית מלח (10 גרם)למלית:200 גרם אגוזים קלויים וטחונים דק180 גרם סוכר (1 כוס פחות 1 כף)1 ביצה XLאופן הכנת המלית:מערבבים בקערה את האגוזים עם הסוכר והביצה ומקררים.אופן ההכנה:מערבלים במיקסר עם וו לישה את הביצה, החמאה, הסוכר, החלב והמים.מוסיפים את הקמח, המלח והשמרית.לשים את הבצק במהירות איטית 20 דקות עד שמשתחרר מדפנות קערת המיקסר.מתפיחים את הבצק בטמפ' החדר למשך ½ שעה, ואז משהים במקרר למשך הלילה עטוף בניילון נצמד (ניתן להשהות 3 שעות במקרר במקום למשך הלילה).מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.פותחים כל גוש לעלה בגודל 20*30 ס"מ ובעובי 3 מ"מ.מורחים 1/3 מהמלית על כל עלה בצק.מגלגלים לרולדה.עם סכין חד חותכים לאורך.מלפפים כבורג את שני החלקים ומניחים בתבנית, מורחים בביצה טרופה.מתפיחים בתבנית אינגליש קייק למשך 45 דקות.אופים בטמפ' של 155 מעלות למשך 45 דקות בתנור שחומם מראש עד להזהבה.

בצק ל-3 עוגות:
1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה
1 שקית או קוביה שמרית (50 גרם)
1 משפר אפיה (50 גרם)
400 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים XL
200 מ"ל חלב (¾ כוס + 2 כפות)
1 כפית מלח (10 גרם)

למלית:
200 גרם אגוזים קלויים וטחונים דק
180 גרם סוכר (1 כוס פחות 1 כף)
1 ביצה XL

אופן הכנת המלית:
מערבבים בקערה את האגוזים עם הסוכר והביצה ומקררים.

אופן ההכנה:
מערבלים במיקסר עם וו לישה את הביצה, החמאה, הסוכר, החלב והמים.
מוסיפים את הקמח, המלח והשמרית.
לשים את הבצק במהירות איטית 20 דקות עד שמשתחרר מדפנות קערת המיקסר.
מתפיחים את הבצק בטמפ' החדר למשך ½ שעה, ואז משהים במקרר למשך הלילה עטוף בניילון נצמד (ניתן להשהות 3 שעות במקרר במקום למשך הלילה).
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
פותחים כל גוש לעלה בגודל 20*30 ס"מ ובעובי 3 מ"מ.
מורחים 1/3 מהמלית על כל עלה בצק.
מגלגלים לרולדה.
עם סכין חד חותכים לאורך.
מלפפים כבורג את שני החלקים ומניחים בתבנית,
מורחים בביצה טרופה.
מתפיחים בתבנית אינגליש קייק למשך 45 דקות.
אופים בטמפ' של 155 מעלות למשך 45 דקות בתנור שחומם מראש עד להזהבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר