טארט טאטן בננה בקרמל טופי

את התפוחים בטארט הידוע מחליפות בננות המשתכשכות בקרמל טופי. עיגול בצק העלים מתהפך והופך לבסיס אחרי האפייה. חשוב להשתמש במחבת עם ידית מתכת שמתאימה לתנור. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה לא מאוד מתוקה

את התפוחים בטארט הידוע מחליפות בננות המשתכשכות בקרמל טופי. עיגול בצק העלים מתהפך והופך לבסיס אחרי האפייה. חשוב להשתמש במחבת עם ידית מתכת שמתאימה לתנור. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה לא מאוד מתוקה.

חומרים למחבת בקוטר 24 ס"מ:
1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
מעט קמח
50 גרם חמאת "תנובה", חתוכה לקוביות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה של "תנובה"
4 בננות, קלופות וחצויות לאורכן
להגשה:
1 גביע שמנת חמוצה 15% "תנובה"
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
פורסים את הבצק על משטח מקומח קלות, מרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים עיגול בקוטר 27 ס"מ.
מחוררים בעזרת מזלג, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממיסים חמאה וסוכר במחבת, שמתאימה לתנור, על להבה בינונית (לא מערבבים, רק מנענעים את המחבת).
מבשלים עד ליצירת קרמל.
מוסיפים בזהירות שמנת מתוקה.
מערבבים היטב ומסירים מהלהבה. לא נורא אם נשארים גושים – הם יימסו בתנור. מסדרים בזהירות את חצאי הבננות על הקרמל כשצידן החתוך כלפי המחבת. מניחים את עיגול הבצק על הבננות ודוחסים את שוליו כלפי מטה לדפנות המחבת. אופים כ-25 דקות עד להשחמה.
ממתינים 5 דקות ורק אז הופכים את הטארט על צלחת הגשה.
מערבבים שמנת חמוצה וסוכר בקערה ומגישים עם הטארט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר