טארט תפוזים

טארט זה אינו שגרתי, מעמיד במרכז במלוא הדרו את פרי ההדר הנפלא הזה, וכולו ניחוח תפוז

טארט זה אינו שגרתי, מעמיד במרכז במלוא הדרו את פרי ההדר הנפלא הזה, וכולו ניחוח תפוז .
האמת שעד שלא ישבתי לכתוב את המתכון לטארט זה, שמלווה את מטבחי כבר למעלה מעשור, לא שמתי לב עד כמה הוא מורכב – גם במרכיבים וגם בעשייה.
לי זה כבר מובן מאליו לכן הסליחה אתכם. אני מודה שזה קצת מאתגר לחובבי האפייה שביניכם.
מה שטוב זה שניתן לעשות מתכון זה בשלבים:
לאפות את התחתית לבצק ולהקפיא.
לבשל את התפוזים ולהניח בצד מכוסים לפחות שבוע.
את הקרם למילוי ניתן לעשות בכל זמן ולהניח במקרר (יחזיק מעמד לפחות שבוע ימים).

מצרכים:
בצק פריך
1/2כוס פקאן או כל סוג של אגוזים או שקדים (אופציונלי)
11/4 כוס קמח
1/3 כוס סוכר
קמצוץ מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות – וחשוב לציין: קרה מאוד
3 כפות מי קרח
וכפית וניל
תפוזים
3 תפוזים חתוכים לחצי ירח בעובי של 1/4 סנטימטר
2 כוסות סוכר
13/4 כוסות מיים

חומרים לקרם למילוי:
11/2 כוס חלב
11/4 כפית של גלטין
2 ביצים גדולות
1 חלמון ביצה
3 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
בצק:
לשמן היטב תבנית עגולה של פאי – קוטר תחתית 26.
במערבל מזון לערבל את האגוזים עם הקמח.
להוסיף סוכר ומלח ואת החמאה.
לערבל תוך כדי פולסים מהירים כ- 6-7 דקות.
להוסיף את המים תוך כדי עירבול מהיר של הבצק עד קבלת כדור.
להוציא, להניח מעט קמח על המשטח, ולרדד לצורת עיגול קצת גדול מהתבנית.
לקרר למשך חצי שעה
להניח על התבנית ולהדביק בעזרת האצבעות את הבצק לצדי התבנית.
לדקור את אמצע הבצק בעזרת מזלג.
להקפיא בחצי שעה
לחמם תנור לחום בינוני גבוה ולאפות כ- 20 דקות .

הכנת התפוזים:
במחבת להמיס את הסוכר והמים.
להוסיף את התפוזים.
לבשל 20 דקות על אש בינונית. מדי פעם ללחוץ את התפוזים לסירופ.
להוריד מהאש ולהניח להתקרר

הכנת קרם למילוי:
לערבב יחדיו את הסוכר, ביצים, חלמון וקמח ווניל – בקערה גדולה.
להרתיח את החלב ולצקת אותו לתערובת באיטיות תוך כדי בחישה.
להחזיר לסיר ולבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד כ- 6 דקות עד הסמכה.
להוסיף ג'לטין ווניל.
להניח בצד להתקרר.
למלא את הבצק האפוי בקרם.
להניח את התפוזים מסביב – אחד על השני בצורה עיגולית (ראו תמונה).
לקשט עם עלה נענע ולהגיש.

שף מירב שפילמן – עיצובים בטעמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר