פאדג' שוקולד

פאדג' שוקולד הינה עוגה הקלה להכנה בעלת טעם וריח נפלא. מרקמה מאוד מזכיר "מוס אפוי" נימוח ורך, אולם על מנת להגישה יש לקררה במקרר מספר שעות –על מנת שתתייצב, ולאחר מכן לצפות אותה ולהכניס שוב למקרר למחצית השעה ולהגישה.המתכון מתייחס ל-2 תבניות אפיה מס' 3 (אינגליש קייק), או לתבנית עגולה בקוטר 24 .רשימת מצרכים:270 גר' שוקולד מריר250 גר' חמאה300 גר' סוכר – 1/2 1 כוסות120 גר' חלב – 1/2 כוס120 גר' קמח – 3/4 כוס 8 חלמונים1 כפית תמצית וניל משובחת8 חלבוניםאופן ההכנה: ממיסים בסיר כפול ("בן מרי") את השוקולד המריר והחמאה.מקציפים במהירות גבוהה במשך 5 דקות את החלמונים, מחצית מכמות הסוכר, חלב, קמח ותמציתוניל.מקפלים לתוך תערובת השוקולד והחמאה את תערובת החלמונים המוקצפת.מקציפים את 8 החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר שנותרה לקצף תפוח ויציב.מקפלים את תערובת החלבונים לשאר המצרכים שערבבנו.מוזגים ל- 2 תבניות אינגלישקייק מס' 3 / לתבנית בקוטר 24 ואופים בחום C 170 במשך שעה.מקררים בטמפרטורת החדר שעה.מכניסים למקרר למספר שעות.מצרכים לציפוי:1/2 מיכל שמנת מתוקה100 גר' שוקולד מריראופן ההכנה:מחממים את השמנת המתוקה עד לפני רתיחה.שופכים לתערובת השוקולד המריר ומערבבים עד קבלת ציפוי חלק ומבריק.ממתינים כ-15 דקות ושופכים על העוגה.מכניסים שוב למקרר את הפאדג' עם הציפוי לחצי שעה, ומגישים.טיפ:על מנת ליצור מראה יפה ואסתטי לפאדג' השוקולד:אחרי שקיררנו את הפאדג' שוקולד במקרר למספר שעות, מומלץ להפוך את פאדג' השוקולד לפני הציפוי כך שהחלק הגבוה עם הקליפה יהיה למטה, והחלק הנמוך בתחתית התבנית יהיה למעלה.מומלץ להניח  על כלי ישר ויציב, ורק אחרי כן להניח את הציפוי.כדי להצליח לקבל מראה מושלם לציפוי העוגה, יש לדאוג כשמצפים את העוגה חום הציפוי לא יהיה גבוה מחום השפתיים שלנו.

פאדג' שוקולד הינה עוגה הקלה להכנה בעלת טעם וריח נפלא. מרקמה מאוד מזכיר "מוס אפוי" נימוח ורך, אולם על מנת להגישה יש לקררה במקרר מספר שעות –על מנת שתתייצב, ולאחר מכן לצפות אותה ולהכניס שוב למקרר למחצית השעה ולהגישה.
המתכון מתייחס ל-2 תבניות אפיה מס' 3 (אינגליש קייק), או לתבנית עגולה בקוטר 24 .

רשימת מצרכים:
270 גר' שוקולד מריר
250 גר' חמאה
300 גר' סוכר – 1/2 1 כוסות
120 גר' חלב – 1/2 כוס
120 גר' קמח – 3/4 כוס
8 חלמונים
1 כפית תמצית וניל משובחת
8 חלבונים

אופן ההכנה:
ממיסים בסיר כפול ("בן מרי") את השוקולד המריר והחמאה.
מקציפים במהירות גבוהה במשך 5 דקות את החלמונים, מחצית מכמות הסוכר, חלב, קמח ותמציתוניל.
מקפלים לתוך תערובת השוקולד והחמאה את תערובת החלמונים המוקצפת.
מקציפים את 8 החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר שנותרה לקצף תפוח ויציב.
מקפלים את תערובת החלבונים לשאר המצרכים שערבבנו.
מוזגים ל- 2 תבניות אינגלישקייק מס' 3 / לתבנית בקוטר 24 ואופים בחום C 170 במשך שעה.
מקררים בטמפרטורת החדר שעה.
מכניסים למקרר למספר שעות.

מצרכים לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מחממים את השמנת המתוקה עד לפני רתיחה.
שופכים לתערובת השוקולד המריר ומערבבים עד קבלת ציפוי חלק ומבריק.
ממתינים כ-15 דקות ושופכים על העוגה.
מכניסים שוב למקרר את הפאדג' עם הציפוי לחצי שעה, ומגישים.

טיפ:
על מנת ליצור מראה יפה ואסתטי לפאדג' השוקולד:
אחרי שקיררנו את הפאדג' שוקולד במקרר למספר שעות, מומלץ להפוך את פאדג' השוקולד לפני הציפוי כך שהחלק הגבוה עם הקליפה יהיה למטה, והחלק הנמוך בתחתית התבנית יהיה למעלה.
מומלץ להניח  על כלי ישר ויציב, ורק אחרי כן להניח את הציפוי.
כדי להצליח לקבל מראה מושלם לציפוי העוגה, יש לדאוג כשמצפים את העוגה חום הציפוי לא יהיה גבוה מחום השפתיים שלנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר