מצרכים ל- 24 מנות אישיות:
למאפינס:
2 ביצים
1/2 כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 קופסת שימורי רסק תפוחים לא ממותק (560 גרם) "טעמי הגליל"
2 וחצי כוסות קמח תופח
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזי מלך
לקישוט:
רבע כוס סוכר
1 כפית קינמון
לפני שמתחילים:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר או משמנים תבנית מאפינס מסיליקון בספריי שמן.
אופן ההכנה:
שמים בקערה גדולה ביצים, שמן, סוכר ורסק תפוחים.
טורפים עד שהתערובת אחידה.
מנפים מעל הקערה קמח תופח, מוסיפים קינמון וטורפים שוב עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.
כותשים את האגוזים.
מוסיפים את האגוזים המרוסקים ומערבבים מעט, עד שהם מתפזרים בתערובת.
יוצקים את התערובת בעזרת מצקת לשקעים של התבנית (ממלאים כמעט עד הסוף).
מערבבים יחד את הסוכר והקינמון לקישוט ומפזרים מעל הבצק (אפשר לפזר גם אגוזים לקישוט).
מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות עד להזהבה.