12 מדלנים – מכינים לילה מראש
מרכיבים:
120 גרם חמאה
3 ביצים
140 גרם סוכר חום
125 גרם קמח
0.5 שקית אבקת אפייה
70 גרם ג'ינג'ר מסוכר
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש.
חותכים את הג'ינג'ר המסוכר לקוביות קטנות.
טורפים היטב את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם אבקת האפייה.
מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה לביצים תוך כדי טריפה.
מוסיפים לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב את הג'ינג'ר המסוכר ואת החמאה המומסת הפושרת.
מכסים ושומרים לילה במקרר.
מחממים תנור ל- 240 מעלות.
משמנים במעט חמאה תבנית מדלן מתכתית.
זורים על התבנית המשומנת מעט קמח כדי למנוע הידבקות של המדלנים.
יוצקים כף גדושה מתערובת המדלנים לכל שקע בתבנית ואופים כ- 15 דקות.
מוודאים שהמדלנים אפויים בעזרת נעיצת קיסם בעוגייה – צריך לצאת יבש מהבצק.
הגשה:
מגישים עם תה עם חלב.
צילום: בועז לביא