עוגת פטל שחור ויין פורט

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ (כ-8 מנות):300 גרם פטל שחור טרי או קפוא (לא מופשר)3/4 כוס יין פורט משובח1 כוס + 1 כף סוכר קנים100 גרם חמאה רכה2 ביצים גדולות1/4 1 כוסות קמח 70% מלא, או קמח כוסמין לבן או מלא, או קמח מנופה אורגני1 כפית אבקת אפייה1 כפית תמצית וניל טהור2 ביצים גדולותאבקת סוכר, לפיזוראופן ההכנה:מערבבים בקערה את התותים או הפטל הקפוא עם היין וכף סוכר. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התחתית והדפנות של התבנית. מנערים מעט כדי להיפטר מעודפי קמח. במיקסר חשמלי, מערבלים את שאר הסוכר והחמאה 3-2 דקות. מדי פעם עוצרים ומנקים את הדפנות עם מרית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים אחרי כל ביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים כ-2 דקות עד לקבלת בלילה חלקה. יוצקים לתבנית ומשטחים עם מרית לגובה אחיד. מסננים את הפטל (שומרים את הנוזלים). מסדרים את הפטל מעל הבלילה. יוצקים מעל 2 כפות מהמשרה. אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה בצבע זהוב-חום וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת 15-10 דקות ומשחררים את העוגה. מעבירים לצלחת הגשה. לפני ההגשה, יוצקים לסיר קטן את נוזלי המשרה של הפטל ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה דקה ומסירים מהאש. מפזרים על העוגה מעט אבקת סוכר.פורסים ומגישים עם 2-1 כפות מהמשרה החמה. מתוך הספר "אפיה בריאה בקלי קלות", בהוצאת "קוראים"

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ (כ-8 מנות):
300 גרם פטל שחור טרי או קפוא (לא מופשר)
3/4 כוס יין פורט משובח
1 כוס + 1 כף סוכר קנים
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים גדולות
1/4 1 כוסות קמח 70% מלא, או קמח כוסמין לבן או מלא, או קמח מנופה אורגני
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל טהור
2 ביצים גדולות
אבקת סוכר, לפיזור

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את התותים או הפטל הקפוא עם היין וכף סוכר.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
משמנים ומקמחים היטב את התחתית והדפנות של התבנית.
מנערים מעט כדי להיפטר מעודפי קמח.
במיקסר חשמלי, מערבלים את שאר הסוכר והחמאה 3-2 דקות.
מדי פעם עוצרים ומנקים את הדפנות עם מרית.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים אחרי כל ביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים כ-2 דקות עד לקבלת בלילה חלקה. יוצקים לתבנית ומשטחים עם מרית לגובה אחיד.
מסננים את הפטל (שומרים את הנוזלים).
מסדרים את הפטל מעל הבלילה.
יוצקים מעל 2 כפות מהמשרה.
אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה בצבע זהוב-חום וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת 15-10 דקות ומשחררים את העוגה.
מעבירים לצלחת הגשה.
לפני ההגשה, יוצקים לסיר קטן את נוזלי המשרה של הפטל ומביאים לרתיחה.
מבשלים ברתיחה דקה ומסירים מהאש.
מפזרים על העוגה מעט אבקת סוכר.
פורסים ומגישים עם 2-1 כפות מהמשרה החמה.

מתוך הספר "אפיה בריאה בקלי קלות", בהוצאת "קוראים"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר