פאי תפוחים פינק ליידי

מצרכים:לבצק:200 גר' קמח100 גר' חמאה1 ביצה1 כף סוכרקורט מלח1 כף מים קריםלמלית:3 תפוחים פינק ליידי קלופים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות2 כפות סוכר1 כף חמאה1 כף מיץ לימוןלעיטור הפאי:3 תפוחי פינק ליידי קלופים מנוקים מליבה וחצויים לאורך (פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות)1 כף סוכר2 כפות חמאה רכה מאודאופן ההכנה:הכנת הבצק (תבנית פאי 5/10):במעבד מזון שמים את כל המצרכים ומעבדים לבצק אחיד. במידה והבצק פירורי יש להוסיף כף מי קרח. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ.מסדרים בתבנית, מקפידים על שוליים בגובה התבנית.חותכים את הבצק בעזרת המערוך.מכסים בעזרת נייר אלומיניום, מפזרים גרגירי חומוס מעל.אופים בתנור 180 מעלות כ- 10 דקות ומסירים את נייר האלומיניום וגרגירי החומוס (שומרים לפעם הבאה).הכנת המלית:בסיר שמים את כל המצרכים ומחממים על להבה נמוכה עד לקבלת מחית תפוחים ללא נוזלים ומקררים.אופן הכנת הפאי:מסדרים את המחית בתוך תבנית עם הבצק אפוי למחצה.מעל מסדרים את פרוסות התפוח כאשר אחת חופפת לאחרת בצפיפות.מברישים את החמאה על התפוחים ומפזרים סוכר.אופים כ – 30 דקות בחום של 180 מעלות.מקררים את הפאי.חותכים ומגישים.

מצרכים:
לבצק:
200 גר' קמח
100 גר' חמאה
1 ביצה
1 כף סוכר
קורט מלח
1 כף מים קרים

למלית:
3 תפוחים פינק ליידי קלופים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
1 כף חמאה
1 כף מיץ לימון

לעיטור הפאי:
3 תפוחי פינק ליידי קלופים מנוקים מליבה וחצויים לאורך (פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות)
1 כף סוכר
2 כפות חמאה רכה מאוד

אופן ההכנה:
הכנת הבצק (תבנית פאי 5/10):
במעבד מזון שמים את כל המצרכים ומעבדים לבצק אחיד.
במידה והבצק פירורי יש להוסיף כף מי קרח.
עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ.
מסדרים בתבנית, מקפידים על שוליים בגובה התבנית.
חותכים את הבצק בעזרת המערוך.
מכסים בעזרת נייר אלומיניום, מפזרים גרגירי חומוס מעל.
אופים בתנור 180 מעלות כ- 10 דקות ומסירים את נייר האלומיניום וגרגירי החומוס (שומרים לפעם הבאה).

הכנת המלית:
בסיר שמים את כל המצרכים ומחממים על להבה נמוכה עד לקבלת מחית תפוחים ללא נוזלים ומקררים.

אופן הכנת הפאי:
מסדרים את המחית בתוך תבנית עם הבצק אפוי למחצה.
מעל מסדרים את פרוסות התפוח כאשר אחת חופפת לאחרת בצפיפות.
מברישים את החמאה על התפוחים ומפזרים סוכר.
אופים כ – 30 דקות בחום של 180 מעלות.
מקררים את הפאי.
חותכים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר