עוגת שוקולד ללא סוכר

עוגת שוקולד ללא סוכר – 170 קל' לפרוסהמצרכים:בצק:500 גרם קמח1/3 1 כוסות קמח 17 גרם שמריםקורט סודה לשתייה½ כוס "סטיוויה כפית לכפית" 2 ביצים¾ כוס חלב130 גרם מרגרינה קלה חתוכה לקוביות½ כפית מלח 1 כפית תמצית ונילגרירה מלימון אחדלמילוי:2 כפות קקאו¾ כוס "כמו סוכר"½ כפית נס-קפהאופן ההכנה:מערבבים את כל המצרכים מלבד המרגרינה הקלה והמלח למשך דקה, במיקסר בעזרת וו לישה, במהירות איטית.לאחר ערבוב החומרים ואיחוד הבצק,מוסיפים בהדרגה את קוביות המרגרינה הקלה עד אשר היא מתמזגת בבצק.מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-10 שניות נוספות בלבד.עוטפים בניילון נצמד מקומח ומכניסים למקרר למשך כ-6 שעות לפחות או לילה מראש.מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X20 ס"מ, בעובי ½ ס"מ. מפזרים את המילוי על הבצק, מגלגלים לרולדה.מניחים בתבנית "קוגלהוף" (סיר פלא).מתפיחים במשך שעה ואופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך 35 דקות.ניתן להשתמש גם בתבנית אינגליש קייק מספר 2.

עוגת שוקולד ללא סוכר – 170 קל' לפרוסה

מצרכים:
בצק:
500 גרם קמח
1/3 1 כוסות קמח
17 גרם שמרים
קורט סודה לשתייה
½ כוס "סטיוויה כפית לכפית"
2 ביצים
¾ כוס חלב
130 גרם מרגרינה קלה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
גרירה מלימון אחד

למילוי:
2 כפות קקאו
¾ כוס "כמו סוכר"
½ כפית נס-קפה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים מלבד המרגרינה הקלה והמלח למשך דקה, במיקסר בעזרת וו לישה, במהירות איטית.
לאחר ערבוב החומרים ואיחוד הבצק,מוסיפים בהדרגה את קוביות המרגרינה הקלה עד אשר היא מתמזגת בבצק.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-10 שניות נוספות בלבד.
עוטפים בניילון נצמד מקומח ומכניסים למקרר למשך כ-6 שעות לפחות או לילה מראש.
מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X20 ס"מ, בעובי ½ ס"מ.
מפזרים את המילוי על הבצק, מגלגלים לרולדה.
מניחים בתבנית "קוגלהוף" (סיר פלא).
מתפיחים במשך שעה ואופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך 35 דקות.

ניתן להשתמש גם בתבנית אינגליש קייק מספר 2.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר