חומרים ל־10 מנות:
לרולדה:
1/3 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
4 ביצים, מופרדות
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס אבקת סוכר
2 יריעות נייר אפייה
למלית:
1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי של "תנובה"
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות פודינג וניל אינסטנט
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
1 כף סירופ תירס, להשיג בחנויות המתמחות באפייה, לא חובה
מעט שוקולד לבן מגורר, לעיטור
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
להכנת הרולדה:
מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח בקערה.
מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף יציב ומניחים בצד.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר שנותר לקרם חלק.
מערבבים את קרם החלמונים עם תערובת הקמח.
מוסיפים את הקצף ומערבבים בעדינות.
יוצקים לתבנית, משטחים ואופים 12 דקות, עד שהבצק מתייצב.
מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה ומפזרים עליו את אבקת הסוכר.
מחלצים את הבצק האפוי מהתבנית בעזרת נייר האפייה והופכים על גבי אבקת הסוכר. קולפים ומסירים את נייר האפייה העליון (שעבר אפייה).
מגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפייה התחתון.
מצננים.
להכנת המלית:
מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר לקרם חלק.
מקציפים את השמנת עם פודינג הווניל לקצף רך.
מערבבים יחד עם גבינת השמנת ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות.
משטחים את בצק הרולדה.
מורחים את הקרם בנדיבות ומגלגלים חזרה (אפשר לשמור כך במקרר עד ההגשה, אפשר גם להקפיא).
הציפוי:
ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל או בסיר על הכיריים.
מוסיפים את סירופ התירס (הסירופ יוצר ברק ותורם למרקם חלק של הציפוי, אך הוא אינו הכרחי), מערבבים ויוצקים על העוגה.
מצננים מעט.
מפזרים את השוקולד הלבן ומגישים.