פחזניות

בדרך כלל מכינים פחזניות אישיות, יותר קטנות או יותר גדולות או ארוכות כמו ה"אקלייר".אנחנו בבית היינו עושים משהו אחר ומאד מרשים. עוגה שלמה.מציירים על נייר האפייה עיגול גדול ובתוך העיגול הגדול מציירים עיגול קטן. אפשר להשתמש בצלחות בגדלים שונים בתור שבלונה וכך נוצרה לנו טבעת. הופכים את הנייר, כדי לא לשים את הבצק על מה שציירנו.מזליפים את הבצק בתוך הטבעת. לא צריך להגיעה עד הקווים, כי הבצק תופח בתנור, ואנחנו רוצים שיישאר חור באמצע.כאשר הטבעת מתקררת אחרי האפייה, חותכים את הטבעת לרוחב, בערך 2/3 למטה ו1/3 למעלה.עכשיו למילוי, אפשר למרוח ריבה או שוקולד בתחתית ולמלא עם קרם או קצפת. סוגרים את הטבעת ומפזרים למעלה אבקת סוכר או מזליפים שוקולד.את החור שנוצר באמצע אפשר למלא בפירות העונהאפשר להכין את הטבעת מראש ולהקפיא אותה ללא מילוי. אם אתם ממלאים עם קצפת (3 כפות סוכר לכל שמנת מתוקה).אפשר להקפיא את הזר עם הקצפת ולאכול אותה חצי קפואה.חומרים לפחזניות:125 מ"ל חלב125 מ"ל מים100 גר' חמאהחצי כף סוכרחצי כפית מלח150 גר' קמח מנופה4-5 ביציםאופן ההכנה:מחממים חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר גדול עד לרתיחה.מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח בבת אחת. מערבבים עד שנהיה בצק שלא נדבק לדפנות הסיר ונראה כמו פירה.מחזירים לכיריים על הלהבה הכי קטנה וממשיכים לערבב עוד דקה כדי לייבש טיפה את הבצק. כך הוא יוכל לספוג יותר ביצים ונקבל תפיחה טובה יותר בתנור.מעבירים את הבצק למיקסר (אם יש) ומוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שמקבלים בצק אחיד וחלק שנופל בכבדות מהכף.מעבירים את הבצק למזלף ומזליפים על מגש האפייה עם הנייר המסומן שהכנו מראש. אופים ב- 200 מעלות טורבו כ-20 דקות עד שמקבלים צבע חום כהה.לא לפתוח את התנור בזמן האפייה. רינה שביט – 054-2025269צילום דני שביט.

בדרך כלל מכינים פחזניות אישיות, יותר קטנות או יותר גדולות או ארוכות כמו ה"אקלייר".
אנחנו בבית היינו עושים משהו אחר ומאד מרשים. עוגה שלמה.
מציירים על נייר האפייה עיגול גדול ובתוך העיגול הגדול מציירים עיגול קטן. אפשר להשתמש בצלחות בגדלים שונים בתור שבלונה וכך נוצרה לנו טבעת.
הופכים את הנייר, כדי לא לשים את הבצק על מה שציירנו.
מזליפים את הבצק בתוך הטבעת. לא צריך להגיעה עד הקווים, כי הבצק תופח בתנור, ואנחנו רוצים שיישאר חור באמצע.
כאשר הטבעת מתקררת אחרי האפייה, חותכים את הטבעת לרוחב, בערך 2/3 למטה ו1/3 למעלה.
עכשיו למילוי, אפשר למרוח ריבה או שוקולד בתחתית ולמלא עם קרם או קצפת. סוגרים את הטבעת ומפזרים למעלה אבקת סוכר או מזליפים שוקולד.
את החור שנוצר באמצע אפשר למלא בפירות העונה
אפשר להכין את הטבעת מראש ולהקפיא אותה ללא מילוי. אם אתם ממלאים עם קצפת (3 כפות סוכר לכל שמנת מתוקה).
אפשר להקפיא את הזר עם הקצפת ולאכול אותה חצי קפואה.

חומרים לפחזניות:
125 מ"ל חלב
125 מ"ל מים
100 גר' חמאה
חצי כף סוכר
חצי כפית מלח
150 גר' קמח מנופה
4-5 ביצים

אופן ההכנה:
מחממים חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר גדול עד לרתיחה.
מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח בבת אחת.
מערבבים עד שנהיה בצק שלא נדבק לדפנות הסיר ונראה כמו פירה.
מחזירים לכיריים על הלהבה הכי קטנה וממשיכים לערבב עוד דקה כדי לייבש טיפה את הבצק.
כך הוא יוכל לספוג יותר ביצים ונקבל תפיחה טובה יותר בתנור.
מעבירים את הבצק למיקסר (אם יש) ומוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שמקבלים בצק אחיד וחלק שנופל בכבדות מהכף.
מעבירים את הבצק למזלף ומזליפים על מגש האפייה עם הנייר המסומן שהכנו מראש. אופים ב- 200 מעלות טורבו כ-20 דקות עד שמקבלים צבע חום כהה.
לא לפתוח את התנור בזמן האפייה.

רינה שביט – 054-2025269

צילום דני שביט
.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר