חומרים לעוגה (תבנית קוטר 26):
1.6 כוסות סוכר
2 ביצים
2 כפיות סודה לשתיה
2.5 כוסות קמח
2.5 כוסות קוקטייל פירות מקופסה, כולל הנוזלים
1/3 כוס סוכר חום
1 כוס אגוזים שבורים
חומרים לציפוי:
100 גרם חמאה
¾ כוס סוכר
½ – 2/3 כוס חלב
1 כוס שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
בקערה גדולה, מערבבים את ארבעת המרכיבים הראשונים.
לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הפירות ומערבבים היטב.
יוצקים לתבנית משומנת.
מקפיצים את האגוזים בסוכר החום ו'זורים' על הבלילה (אפשר לערבב עם כל המרכיבים, לא ממש משנה).
מכניסים לתנור החם ל- 40 דקות, או עד שהעוגה משחימה ומתחילה להיפרד מדפנות התבנית.
בגמר האפייה מכינים את הציפוי:
בסיר קטן, ממיסים את החמאה עם הסוכר.
יוצקים את החלב ומרתיחים לשתי דקות.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקוקוס.
בסיום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור:
בעודה חמה, מחוררים את פניה במזלג – רווחים של אינץ' בערך, בין ה'נעיצות'.
יוצקים ומורחים את הציפוי.
מניחים להתקרר.
יש לשמור במקרר.