טקסס טורנדו

חומרים לעוגה (תבנית קוטר 26):1.6 כוסות סוכר2 ביצים2 כפיות סודה לשתיה2.5 כוסות קמח2.5 כוסות קוקטייל פירות מקופסה, כולל הנוזלים1/3 כוס סוכר חום1 כוס אגוזים שבוריםחומרים לציפוי:100 גרם חמאה¾ כוס סוכר½ – 2/3 כוס חלב1 כוס שבבי קוקוסאופן ההכנה:מחממים תנור ל- 160 מעלות.בקערה גדולה, מערבבים את ארבעת המרכיבים הראשונים.לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הפירות ומערבבים היטב.יוצקים לתבנית משומנת.מקפיצים את האגוזים בסוכר החום ו'זורים' על הבלילה (אפשר לערבב עם כל המרכיבים, לא ממש משנה).מכניסים לתנור החם ל- 40 דקות, או עד שהעוגה משחימה ומתחילה להיפרד מדפנות התבנית.בגמר האפייה מכינים את הציפוי: בסיר קטן, ממיסים את החמאה עם הסוכר.יוצקים את החלב ומרתיחים לשתי דקות.מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקוקוס.בסיום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור:בעודה חמה, מחוררים את פניה במזלג – רווחים של אינץ' בערך, בין ה'נעיצות'.יוצקים ומורחים את הציפוי.מניחים להתקרר.יש לשמור במקרר.

חומרים לעוגה (תבנית קוטר 26):
1.6 כוסות סוכר
2 ביצים
2 כפיות סודה לשתיה
2.5 כוסות קמח
2.5 כוסות קוקטייל פירות מקופסה, כולל הנוזלים
1/3 כוס סוכר חום
1 כוס אגוזים שבורים

חומרים לציפוי:
100 גרם חמאה
¾ כוס סוכר
½ – 2/3 כוס חלב
1 כוס שבבי קוקוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
בקערה גדולה, מערבבים את ארבעת המרכיבים הראשונים.
לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הפירות ומערבבים היטב.
יוצקים לתבנית משומנת.
מקפיצים את האגוזים בסוכר החום ו'זורים' על הבלילה (אפשר לערבב עם כל המרכיבים, לא ממש משנה).
מכניסים לתנור החם ל- 40 דקות, או עד שהעוגה משחימה ומתחילה להיפרד מדפנות התבנית.

בגמר האפייה מכינים את הציפוי:
בסיר קטן, ממיסים את החמאה עם הסוכר.
יוצקים את החלב ומרתיחים לשתי דקות.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקוקוס.

בסיום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור:
בעודה חמה, מחוררים את פניה במזלג – רווחים של אינץ' בערך, בין ה'נעיצות'.
יוצקים ומורחים את הציפוי.
מניחים להתקרר.
יש לשמור במקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר