מאפי שמרים במילוי חלבה ושוקולד לבן

כמות: 18 מאפים אישיים בתבנית מאפינסרמת קושי: בינוני זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעותחומרים לבצק:500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח10 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים50 גרם (1/4 כוס) סוכר125 גרם חמאה רכה2 ביצים150 מ"ל (1 מכל) יוגורט 3% שומן1 כפית תמצית וניל1/4 כפית מלחלמילוי חלבה ושוקולד לבן:200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית180 גרם (1/2 כוס) דבש100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גסלהברשה:1 ביצה טרופהלקישוט:50 גרם שוקולד לבן מומסאופן ההכנה:בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, יוגורט, וניל ומלח.לשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים צורת כדור.מניחים בתוך קערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.מילוי חלבה ושוקולד לבן: בקערה מערבבים יחד טחינה גולמית ודבש עד שמתקבל ממרח חלבה.הכנת המאפים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.על משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.מורחים על מלבן הבצק מחצית מכמות ממרח החלבה בשכבה אחידה ודי דקה.מפזרים מחצית מכמות השוקולד הקצוץ ומגלגלים לרולדה הדוקה.חותכים ל-8 חתיכות ומניחים בתוך תבנית מאפינס משומנת היטב.חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.מכסים את המאפים ומתפיחים במשך 30-50 דקות במקום חמים עד שכמעט מכפילים את נפחם.מחממים תנור ל-170 מעלות.מברישים את המאפים התפוחים בביצה בעדינות.אופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים.מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.קישוט: ממסים שוקולד לבן במיקרוגל או על בן מארי. מעבירים לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על גבי המאפים.מגישים את המאפים בטמפרטורת החדר או חמימים.טיפים ושדרוגים:במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב או מריר באותה כמות לגיוון הטעמים.במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או במייפל באותה כמות.אפשר להקפיא את המאפים המוכנים בשקית אטומה עד שבועיים. לפני ההגשה מומלץ לחמם מעט בתנור.

כמות: 18 מאפים אישיים בתבנית מאפינס
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעות

חומרים לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
125 גרם חמאה רכה
2 ביצים
150 מ"ל (1 מכל) יוגורט 3% שומן
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח

למילוי חלבה ושוקולד לבן:
200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
180 גרם (1/2 כוס) דבש
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

להברשה:
1 ביצה טרופה

לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:
בצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, יוגורט, וניל ומלח.
לשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים צורת כדור.
מניחים בתוך קערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מילוי חלבה ושוקולד לבן:
בקערה מערבבים יחד טחינה גולמית ודבש עד שמתקבל ממרח חלבה.

הכנת המאפים:

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
על משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מורחים על מלבן הבצק מחצית מכמות ממרח החלבה בשכבה אחידה ודי דקה.
מפזרים מחצית מכמות השוקולד הקצוץ ומגלגלים לרולדה הדוקה.
חותכים ל-8 חתיכות ומניחים בתוך תבנית מאפינס משומנת היטב.
חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.
מכסים את המאפים ומתפיחים במשך 30-50 דקות במקום חמים עד שכמעט מכפילים את נפחם.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את המאפים התפוחים בביצה בעדינות.
אופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

קישוט:
ממסים שוקולד לבן במיקרוגל או על בן מארי. מעבירים לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על גבי המאפים.
מגישים את המאפים בטמפרטורת החדר או חמימים.

טיפים ושדרוגים:
במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב או מריר באותה כמות לגיוון הטעמים.
במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או במייפל באותה כמות.
אפשר להקפיא את המאפים המוכנים בשקית אטומה עד שבועיים. לפני ההגשה מומלץ לחמם מעט בתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר