קנטוצ'י

עוגיות שקדים טוסקאניות, פופולריות מאוד בכל רחבי איטליה בדרך כלל טובלים אותן לפני האכילה בקפה או ביין

קנטוצ'י הן עוגיות שקדים טוסקאניות, פופולריות מאוד בכל רחבי איטליה. בדרך כלל טובלים אותן לפני האכילה בקפה או ביין.

החומרים:
3 ספלים קמח לבן
1 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
קליפת לימון מגוררת מ-1/3 לימון
2 כוסות שקדים
4 ביצים גדולות
3 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה ומוסיפים את השקדים.
בקערה אחרת טורפים את הביצים עם תמצית הווניל, ומוסיפים את הקמח ושאר החומרים. מערבבים עד שנוצר בצק.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-3 חלקים, יוצרים מכל חלק מהבצק גלילים ארוכים כ-20 ס"מ כל אחד. מניחים אותם בתבנית עם נייר אפיה, ומשטחים אותם מעט בעזרת כף היד.
אופים במשך 25 עד 30 דקות עד שהם משחימים מעט. הם מוכנים כאשר הם יציבים כשלוחצים עליהם.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
משאירים את התנור פעול באותה טמפרטורה, חותכים את הגלילים באלכסון לחתיכות באורך כ-3 ס"מ כל אחת. מניחים את החתיכות בתבנית אפייה, ואופים שוב במשך כ-20 דקות.
מניחים להתקרר ושומרים בכלי סגור.


המתכון מהאתר האיטלקי של ג'אקומו
www.giacomo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר