מאפה מלוח פריך (קולצ'ה)

מצרכים לבצק: 1 ק"ג קמח רגיל1.5 כוסות שמן1 ביצה1 כפית מלח דק1 כוס מים פושריםלשמרים: 2 כפיות שמרים טריים2 כפיות סוכר1 כף קמח3/4 כוס מים פושריםלציפוי: 1 ביצה טרופה עם מעט מיםקצח לעיטוראופן ההכנה: לערבב את השמרים, הסוכר, כף הקמח ו- 3/4 כוס המים, ולהתפיח כמה דקות. להכניס את כל חומרי הבצק לקערה גדולה. לעשות גומה במרכז הקערה, ולמזוג לתוכה את תערובת השמרים.להוסיף כוס מים פושרים. לערבב ולאחד בין כל המצרכים. לתת לבצק לנוח 10 דקות, לכסות בניילון (מרקם הבצק עדיין לא אחיד וחלק). ללוש את הבצק שנית, ולתת לו לנוח שוב עשר דקות מכוסה כולו בניילון. לחלק את הבצק לארבעה כדורים, ולהניח לרבע שעה. על משטח חלק לפתוח כל כדור בעזרת מערוך לעובי 1 ס"מ. ליצור עיגולים בעזרת כוס. קוטר כל עיגול צריך להיות 6.5 ס"מ. דוקרים כל עיגול בצק בעזרת מזלג או דוקרן בוכארי מיוחד. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט. מברישים בביצה טרופה במים, זורים במרכז קצח. אופים בתנור מחומם מראש על חום של 190 מעלות כ-25 דקות. או עדשהמאפה בגוון חום בהיר.

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל
1.5 כוסות שמן
1 ביצה
1 כפית מלח דק
1 כוס מים פושרים

לשמרים:
2 כפיות שמרים טריים
2 כפיות סוכר
1 כף קמח
3/4 כוס מים פושרים

לציפוי:
1 ביצה טרופה עם מעט מים
קצח לעיטור

אופן ההכנה:
לערבב את השמרים, הסוכר, כף הקמח ו- 3/4 כוס המים, ולהתפיח כמה דקות.
להכניס את כל חומרי הבצק לקערה גדולה.
לעשות גומה במרכז הקערה, ולמזוג לתוכה את תערובת השמרים.
להוסיף כוס מים פושרים. לערבב ולאחד בין כל המצרכים.
לתת לבצק לנוח 10 דקות,
לכסות בניילון (מרקם הבצק עדיין לא אחיד וחלק).
ללוש את הבצק שנית, ולתת לו לנוח שוב עשר דקות מכוסה כולו בניילון.
לחלק את הבצק לארבעה כדורים, ולהניח לרבע שעה.
על משטח חלק לפתוח כל כדור בעזרת מערוך לעובי 1 ס"מ.
ליצור עיגולים בעזרת כוס. קוטר כל עיגול צריך להיות 6.5 ס"מ.
דוקרים כל עיגול בצק בעזרת מזלג או דוקרן בוכארי מיוחד.
מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט.
מברישים בביצה טרופה במים, זורים במרכז קצח.
אופים בתנור מחומם מראש על חום של 190 מעלות כ-25 דקות. או עד
שהמאפה בגוון חום בהיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר