חומרים ל- 10-12 סועדים:
200 גרם גבינת גלעד (קצ'קבל כבשים) חתוכה לקוביות
225 גרם קמח לבן מנופה
2 כפות אבקת אפיה
5 כפות שמן זית
½ כוס חלב
1 ביצה טרופה
כוס מדידה או משקל
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל- 230 מעלות צלזיוס.
מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים את אבקת האפיה והמלח ומערבבים.
בהדרגה מוסיפים את השמן, החלב והביצה תוך כדי ערבוב בתנועות קיפול עדינות בעזרת כף עץ, ואת קוביות הגבינה, ומערבבים בעדינות.
משמנים תבנית אפיה, מקמחים ויוצרים בעזרת כף תלוליות.
מכניסים לתנור ואופים כ- 15-20 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים מעל רשת.