מאפה שכבות של חצילים ופרמזן (מלנזנה אה-לה פרמג'יאנה)

חומרים ל- 6 מנות:3 חצילים בינוניים מוצקים150 מ"ל (כ-1/2 כוס) שמן זית2 שיני שום, פרוסות דק1 בצל, קצוץחופן אורגנו טרי קצוץ או כפית אורגנו יבש5-6 עגבניות בינוניות בשלותמלח, פלפל שחור גרוסחופן בזיליקום טרי, חתוך לרצועות200 גרם (2 שקיות) פתיתי פרמז'ן50 גרם (1/2 חבילה) חמאה100 גרם (כ-3/4 כוס) פרורי לחם אופן ההכנה:מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס"מ וממליחים אותן משני הצדדים. מחממים מחבת עמוקה עם 3 כפות שמן זית, מוסיפים את השום, הבצל והאורגנו ומאדים על חום בינוני למשך 10 דקות. חולטים את העגבניות במים רותחים עם מלח למשך 1/2 דקה, מעבירים לקערה עם מי קרח, קולפים אותן, חותכים לרבעים ומוציאים את הזרעים. מוסיפים את בשר העגבניות החלוטות למחבת, מערבבים היטב עם השום, הבצל והאורגנו שמיטגנים בה, מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך למשך 10-15 דקות. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מסירים מהאש ומוסיפים את הבזיליקום. מחממים מחבת גריל, מברישים את החצילים במעט שמן זית וצורבים אותם למשך 2-3 דקות מכל צד. ממיסים את החמאה (במחבת נפרדת) ומערבבים אותה עם פרורי הלחם ומעט אורגנו קצוץ. מרכיבים את המנה לאפייה: מניחים בתחתית תבנית פיירקס חצי מכמות רוטב העגבניות, מעליו מסדרים שכבה של פרוסות החצילים הצלויים, מפזרים מעל חצי מכמות פתיתי הפרמזן ולבסוף חצי מכמות פירורי הלחם. חוזרים על הפעולה (באותו הסדר) עם שארית הרוטב, החצילים, הפרמזן ופירורי הלחם. אופים בתנור (שחומם מראש) למשך כ-1/2 שעה, עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.

חומרים ל- 6 מנות:
3 חצילים בינוניים מוצקים
150 מ"ל (כ-1/2 כוס) שמן זית
2 שיני שום, פרוסות דק
1 בצל, קצוץ
חופן אורגנו טרי קצוץ או כפית אורגנו יבש
5-6 עגבניות בינוניות בשלות
מלח, פלפל שחור גרוס
חופן בזיליקום טרי, חתוך לרצועות
200 גרם (2 שקיות) פתיתי פרמז'ן
50 גרם (1/2 חבילה) חמאה
100 גרם (כ-3/4 כוס) פרורי לחם

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס"מ וממליחים אותן משני הצדדים.
מחממים מחבת עמוקה עם 3 כפות שמן זית, מוסיפים את השום, הבצל והאורגנו ומאדים על חום בינוני למשך 10 דקות.
חולטים את העגבניות במים רותחים עם מלח למשך 1/2 דקה, מעבירים לקערה עם מי קרח, קולפים אותן, חותכים לרבעים ומוציאים את הזרעים.
מוסיפים את בשר העגבניות החלוטות למחבת, מערבבים היטב עם השום, הבצל והאורגנו שמיטגנים בה, מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך למשך 10-15 דקות. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מסירים מהאש ומוסיפים את הבזיליקום.
מחממים מחבת גריל, מברישים את החצילים במעט שמן זית וצורבים אותם למשך 2-3 דקות מכל צד.
ממיסים את החמאה (במחבת נפרדת) ומערבבים אותה עם פרורי הלחם ומעט אורגנו קצוץ.
מרכיבים את המנה לאפייה: מניחים בתחתית תבנית פיירקס חצי מכמות רוטב העגבניות, מעליו מסדרים שכבה של פרוסות החצילים הצלויים, מפזרים מעל חצי מכמות פתיתי הפרמזן ולבסוף חצי מכמות פירורי הלחם. חוזרים על הפעולה (באותו הסדר) עם שארית הרוטב, החצילים, הפרמזן ופירורי הלחם.
אופים בתנור (שחומם מראש) למשך כ-1/2 שעה, עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר