סופגניות משודרגות עם גבינת ריקוטה

חומרים להכנת הבצק – 30 סופגניות:חצי קילו קמח1 כוס סוכר100 גרם חמאה מומסתקורט מלח300 גרם מיםכף שמרים יבשים או חצי שקית שמריתחומרים לבלילה:1/2 קילו גבינת ריקוטה של "מחלבות גד"1/2 כוס סוכר חום100 גרם צימוקים100 גרם שקדים מולבנים פרוסיםמערבבים היטבאופן ההכנה:לשים היטב את כל החומרים של הבצק, ומתחילים לרדד אותו על גבי שיש קר (ללא זמן תפיחה) לעובי של כ-1/2 ס"מ.רצוי לפתוח את הבצק לאורך של בין 80 -100 ס"מ. מניחים על הבצק המרודד כף בלילת ריקוטה, במרווחים של 5 ס"מ – על חצי מאורך הבצק (40-50 ס"מ). לאחר מכן מקפלים את החצי של הבצק שלא הונחה עליו הבלילה, על גבי הבצק שכן הונחה עליו הבלילה, ואז חורצים עם כוס עיגולים.מרתיחים שמן קנולה, וברגע שהשמן רותח מכניסים את הסופגניות ל-20 שניות של טיגון. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או רוטב שוקולד (להמיס 100 גרם שוקולד מריר, ולערבב אותו עם קרטון שמנת מתוקה מורתחת).

חומרים להכנת הבצק – 30 סופגניות:
חצי קילו קמח
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
300 גרם מים
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית

חומרים לבלילה:
1/2 קילו גבינת ריקוטה של "מחלבות גד"
1/2 כוס סוכר חום
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
מערבבים היטב

אופן ההכנה:
לשים היטב את כל החומרים של הבצק, ומתחילים לרדד אותו על גבי שיש קר (ללא זמן תפיחה) לעובי של כ-1/2 ס"מ.
רצוי לפתוח את הבצק לאורך של בין 80 -100 ס"מ.
מניחים על הבצק המרודד כף בלילת ריקוטה, במרווחים של 5 ס"מ – על חצי מאורך הבצק (40-50 ס"מ).
לאחר מכן מקפלים את החצי של הבצק שלא הונחה עליו הבלילה, על גבי הבצק שכן הונחה עליו הבלילה, ואז חורצים עם כוס עיגולים.
מרתיחים שמן קנולה, וברגע שהשמן רותח מכניסים את הסופגניות ל-20 שניות של טיגון.
ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או רוטב שוקולד (להמיס 100 גרם שוקולד מריר, ולערבב אותו עם קרטון שמנת מתוקה מורתחת).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר