פלוט (באגט דק) חיטה מלאה עם קינואה וחמוציות בציפוי גרעיני דלעת

מרכיבים ל- 12 יחידות במשקל 120 גרם:כ- 2 כוסות מים (480 גרם)½ שקית שמרית או ½ קוביה שמרית (25 גרם)1 כף סילאן (דבש תמרים)460 גרם קמח חיטה מלאה (כ- 3 כוסות)240 גרם קמח לבן שטיבל 2 (¾1 כוס)1 כף מלח180 גרם חמוציות מיובשות80 גרם קינואה (מושרית חצי שעה במים פושרים ומסוננת היטב)200 גרם גרעיני דלעת לציפויאופן ההכנה:מכניסים לקערת המיקסר את המים, הסילאן והשמרים. מוסיפים את הקמחים ולשים עם וו-לישה במהירות נמוכה כ-4 דקות.מוסיפים את המלח ולשים בדרגת מהירות גבוהה כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.אם הבצק יבש צריך להוסיף מים (כף בכל הוספה).מוסיפים את הקינואה והחמוציות ולשים במשך דקה נוספת עד לערבוב אחיד.מעבירים את הבצק לקערה ומכסים למנוחה של כ- 40 דקות בטמפרטורת החדר.חובטים בבצק (להוצאת האוויר) ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות.מחלקים את הבצק ל- 12 יחידות (120 גרם כל יחידה) ומעצבים לצורת מקל באורך כ- 20 ס"מ.מרטיבים את הבצק במעט מים ומצפים בגרעיני הדלעת.מניחים על תבנית עם נייר אפייה למנוחה של 20 דקות.מחממים תנור ל- 220 מעלות.אופים כ- 25-20 דקות.מצננים על רשת.טיפ:אפשר להחליף את הסילאן בדבש.אפשר לצפות בכל מה שאוהבים (גרעיני חמנייה / פתיתי שיבולת שועל)מומלץ לכסות הבצקים בעת התפיחה, עם בד לח למניעת התייבשות הבצק.

מרכיבים ל- 12 יחידות במשקל 120 גרם:
כ- 2 כוסות מים (480 גרם)
½ שקית שמרית או ½ קוביה שמרית
(25 גרם)
1 כף סילאן (דבש תמרים)
460 גרם קמח חיטה מלאה
(כ- 3 כוסות)
240 גרם קמח לבן שטיבל 2 (¾1 כוס)
1 כף מלח
180 גרם חמוציות מיובשות
80 גרם קינואה (מושרית חצי שעה במים פושרים ומסוננת היטב)
200 גרם גרעיני דלעת לציפוי

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את המים, הסילאן והשמרים.
מוסיפים את הקמחים ולשים עם וו-לישה במהירות נמוכה כ-4 דקות.
מוסיפים את המלח ולשים בדרגת מהירות גבוהה כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
אם הבצק יבש צריך להוסיף מים (כף בכל הוספה).
מוסיפים את הקינואה והחמוציות ולשים במשך דקה נוספת עד לערבוב אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה ומכסים למנוחה של כ- 40 דקות בטמפרטורת החדר.
חובטים בבצק (להוצאת האוויר) ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות.
מחלקים את הבצק ל- 12 יחידות (120 גרם כל יחידה) ומעצבים לצורת מקל באורך כ- 20 ס"מ.
מרטיבים את הבצק במעט מים ומצפים בגרעיני הדלעת.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה למנוחה של 20 דקות.
מחממים תנור ל- 220 מעלות.
אופים כ- 25-20 דקות.
מצננים על רשת.

טיפ:
אפשר להחליף את הסילאן בדבש.
אפשר לצפות בכל מה שאוהבים (גרעיני חמנייה / פתיתי שיבולת שועל)
מומלץ לכסות הבצקים בעת התפיחה, עם בד לח למניעת התייבשות הבצק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר