ספינג' – סופגניות מרוקאיות

חומרים ל– 35 ספינג':1 ק"ג קמח50 גרם שמרים (שקית שמרית)4 כוסות מים פושרים1 כפית שטוחה מלחשמן קנולה לטיגון עמוקלהגשה: קערית סוכראופן ההכנה:מחברים למיקסר את וו הלישה.מערבלים את הקמח והשמרים עם 2 כוסות מים פושרים. מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מים. מוסיפים את המלח ומערבלים כ– 10 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים לבצק לתפוח שעתיים. מקציפים שוב, ומתפיחים שעה נוספת. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מרטיבים את הידיים במים.לוקחים גוש בצק רך, עושים בו חור במרכז כמו בייגלה, ומכניסים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.מוציאים למסננת על נייר סופג, עד גמר טיגון כל הסופגניות.מגישים חם לצד כוס תה עם נענע. טובלים בקערית הסוכר.מתכון מתוך הספר "פרווה" בהוצאת אורנית, הכולל 300 מתכונים קלים להכנה של דברי מאפה ללא בשר או חלב. הספר מתאים לשומרי כשרות, וכן למי שמארחים מעת לעת אנשים שמקפידים על הפרדה בין בשר וחלב ורוצים להתחשב בהם ולאפשר להם ליהנות מהכיבוד עם שאר האורחים.

חומרים ל– 35 ספינג':
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים (שקית שמרית)
4 כוסות מים פושרים
1 כפית שטוחה מלח
שמן קנולה לטיגון עמוק
להגשה: קערית סוכר

אופן ההכנה:
מחברים למיקסר את וו הלישה.
מערבלים את הקמח והשמרים עם 2 כוסות מים פושרים.
מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מים.
מוסיפים את המלח ומערבלים כ– 10 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים לבצק לתפוח שעתיים.
מקציפים שוב, ומתפיחים שעה נוספת.
בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק.
מרטיבים את הידיים במים.
לוקחים גוש בצק רך, עושים בו חור במרכז כמו בייגלה, ומכניסים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מוציאים למסננת על נייר סופג, עד גמר טיגון כל הסופגניות.
מגישים חם לצד כוס תה עם נענע.
טובלים בקערית הסוכר.

מתכון מתוך הספר "פרווה" בהוצאת אורנית, הכולל 300 מתכונים קלים להכנה של דברי מאפה ללא בשר או חלב.
הספר מתאים לשומרי כשרות, וכן למי שמארחים מעת לעת אנשים שמקפידים על הפרדה בין בשר וחלב ורוצים להתחשב בהם ולאפשר להם ליהנות מהכיבוד עם שאר האורחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר