צ'ורוס – סופגניות מקסיקניות

טעמתי אותן לראשונה בסאן דייגו, איש עם שפם וסומבררו, הכין אותן מול עיני העוברים ושבים בדוכן צבעוני ומקושט על גלגלים. סופגניות ארוכות ודקות מצופות סוכר, חמות היישר מהטיגון, קריספיות ונימוחות בפה, עם טעם של עוד. עכשיו גם אצלנו בבית.חומרים לכ– 30 יחידות:100 גר' מרגרינה בטעם חמאה1 כוס מים½ כפית מלח¼ 1 קמח3 ביצים1 כוס סוכרשמן קנולה לטיגוןאופן ההכנה:בסיר נירוסטה מביאים לרתיחה את המים, המלח והמרגרינה עד להמסה. מוסיפים את הקמח, מנמיכים את האש, ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מצננים מעט, ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מערבלים במיקסר ידני ומבליעים בבצק עד לקבלת תערובת אחידה.מחממים שמן לטיגון עמוק.מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה משוננת בקוטר ½ 1 ס"מ.מזלפים לשמן החם רצועות באורך 15 ס"מ, אותן חותכים במספריים.מטגנים כמה רצועות יחד עד להזהבה, מכל הצדדים. מוציאים על נייר סופג. עד גמר הטיגון.זורים את הסוכר על שקית ניילון לכל אורכה.מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר ומגישים מייד.מתכון מתוך הספר "פרווה" בהוצאת אורנית, הכולל 300 מתכונים קלים להכנה של דברי מאפה ללא בשר או חלב. הספר מתאים לשומרי כשרות, וכן למי שמארחים מעת לעת אנשים שמקפידים על הפרדה בין בשר וחלב ורוצים להתחשב בהם ולאפשר להם ליהנות מהכיבוד עם שאר האורחים.

טעמתי אותן לראשונה בסאן דייגו, איש עם שפם וסומבררו, הכין אותן מול עיני העוברים ושבים בדוכן צבעוני ומקושט על גלגלים. סופגניות ארוכות ודקות מצופות סוכר, חמות היישר מהטיגון, קריספיות ונימוחות בפה, עם טעם של עוד. עכשיו גם אצלנו בבית.

חומרים לכ– 30 יחידות:
100 גר' מרגרינה בטעם חמאה
1 כוס מים
½ כפית מלח
¼ 1 קמח
3 ביצים
1 כוס סוכר
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:
בסיר נירוסטה מביאים לרתיחה את המים, המלח והמרגרינה עד להמסה. מוסיפים את הקמח, מנמיכים את האש, ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
מצננים מעט, ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
מערבלים במיקסר ידני ומבליעים בבצק עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה משוננת בקוטר ½ 1 ס"מ.
מזלפים לשמן החם רצועות באורך 15 ס"מ, אותן חותכים במספריים.
מטגנים כמה רצועות יחד עד להזהבה, מכל הצדדים.
מוציאים על נייר סופג. עד גמר הטיגון.
זורים את הסוכר על שקית ניילון לכל אורכה.
מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר ומגישים מייד.

מתכון מתוך הספר "פרווה" בהוצאת אורנית, הכולל 300 מתכונים קלים להכנה של דברי מאפה ללא בשר או חלב.
הספר מתאים לשומרי כשרות, וכן למי שמארחים מעת לעת אנשים שמקפידים על הפרדה בין בשר וחלב ורוצים להתחשב בהם ולאפשר להם ליהנות מהכיבוד עם שאר האורחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר