מצרכים לבצק:
500 גר' לחם לבן בהיר
250 גר' קמח שטיבל2 (קמח ללחם)
40 גר' שמרים טריים
5 גר' אבקת אפייה
80 גר' סוכר
80 גר' חמאה
300 גר' חלב
30 גר' ברנדי
2 ביצים
1 חלמון
15 גר' מלח
מצרכים לציפוי שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
100 גר' פונדנט
50 גר' מיים
מצרכים לציפוי שוקולד לבן:
150 גר' פונדט
50 גר' שוקולד לבן
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר לשים את כל החומרים, למעט המלח, במהירות בינונית כ- 10 דקות.
מוסיפים את המלח ומעבדים עוד כ- 3 דקות.
מכסים את הבצק ומניחים אותו במקום חמים כ- 40 דקות.
חותכים לחתיכות של 50 גר'.
מגלגלים לכדור ומניחים למנוחה למשך כ- 10 דקות.
בעזרת אצבעות משומנות יש לעשות חור בכל דונאט, ולהרחיב אותו בעזרת האצבע.
להניח על מגש משומן ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו.
לטגן בשמן חמניות חם במשך 2 דקות מכל צד.
להוציא ולצפות מיד בסוכר.
למרוח את הציפוי.