חומרים ל- 20 יחידות בגודל בינוני:
4 וחצי כוסות קמח לבן (מנופה)
40 גר' שמרים (טריים או שימרית)
5 כפות סוכר
100 גר' חמאה רכה
2 ביצים
2 חלמונים
1 כפית גדושה מלח
2 כפות ברנדי (לבישול)
1 כפית תמצית ווניל
3/4 כוס חלב עיזים של משק צוריאל
1 גביע יוגורט עיזים מחלב מלא 3.7% של משק צוריאל
אבקת סוכר – לקישוט
שמן קנולה (לטיגון)
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר את כל החומרים "היבשים" כולל המלח.
מוסיפים את השמרים, ביצים + חלמונים ושאר החומרים "הרטובים".
ממשיכים לערבב (כמספר דקות) עד לקבלת בצק אחיד.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח.
קורצים כדורים בגודל הרצוי (גודל הכדור יקבע את גודל הסופגנייה) ומתפיחים את הכדורים עד להכפלת הנפח.
מטגנים את הכדורים המותפחים בשמן חם (160 מעלות) עד הזהבה משני הכיוונים.
מניחים על נייר סופג ומצננים את הסופגניות לטמפרטורת החדר.
מזריקים בעזרת שקית זילוף וצנטר את המילוי הרצוי.
מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.
מילויים מומלצים:
מילוי יוגורט עיזים
כף אינסטנט פודינג (לפי הטעם הרצוי) ו- 2 גביעי יוגורט עיזים 3.7% של משק צוריאל. לערבב היטב ולזלף לתוך הסופגניות.
מסורתי – ריבה
תערובת גבינת עיזים עם סוכר ותמצית ווניל
נועז – ממרח תמרים עם יוגורט עיזים