לחם שיפון עגבניות ובצל

חומרים:300 גרם קמח לבן150 גרם קמח שיפוןכף שמרים יבשים2 כפות סוכר חוםכף מחוקה מלח80 גרם עגבניות לחות קצוצות גסבצל יבש בינוני חתוך לחצאי טבעותכפית אורגנו יבש270 סמ"ק מים3 כפות שמן קנולהאופן ההכנה:לערבב את הקמח.את כל היבשים להוסיף אחד אחד לפי הסדר ולערבב בין האחד לשני .ליצור גומה ולהוסיף את המים והשמן. לערבב היטב עם כף.אם צריך לתקן מים או קמח – זה השלב.לשים את הבצק היטב כ-10 דקות. יוצרים כדור ומכסים בתוך כלי עם ניילון.לאחר שעה מוציאים אויר בעדינות.יוצרים צורת כיכר ומקמחים. מניחים על תבנית מתאימה, וחורצים צורות בכיכר.מתפיחים עוד שעה. מחממים תנור היטב ל-200 מעלות. רק אז מכניסים את הלחם פנימה. יוצקים על הקרקעית כוס מים קרים או מניחים כלי עם מים.מורידים את החום ל-180 מעלות – בתנור עם טורבו 170 מעלות. אופים כ-40 דקות.מוציאים ומצננים על רשת כחצי שעה.קובי מזרחי שף ויועץ קולינרי , www.ici-chef.co.il

חומרים:
300 גרם קמח לבן
150 גרם קמח שיפון
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום
כף מחוקה מלח
80 גרם עגבניות לחות קצוצות גס
בצל יבש בינוני חתוך לחצאי טבעות
כפית אורגנו יבש
270 סמ"ק מים
3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:
לערבב את הקמח.
את כל היבשים להוסיף אחד אחד לפי הסדר ולערבב בין האחד לשני .
ליצור גומה ולהוסיף את המים והשמן.
לערבב היטב עם כף.
אם צריך לתקן מים או קמח – זה השלב.
לשים את הבצק היטב כ-10 דקות.
יוצרים כדור ומכסים בתוך כלי עם ניילון.
לאחר שעה מוציאים אויר בעדינות.
יוצרים צורת כיכר ומקמחים.
מניחים על תבנית מתאימה, וחורצים צורות בכיכר.
מתפיחים עוד שעה.
מחממים תנור היטב ל-200 מעלות.
רק אז מכניסים את הלחם פנימה.
יוצקים על הקרקעית כוס מים קרים או מניחים כלי עם מים.
מורידים את החום ל-180 מעלות – בתנור עם טורבו 170 מעלות.
אופים כ-40 דקות.
מוציאים ומצננים על רשת כחצי שעה.

קובי מזרחי שף ויועץ קולינרי , www.ici-chef.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר