חומרים למתכון בסיסי:
280 ג' שקד טחון
520 ג' אבקת סוכר מנופת
280 ג' חלבון
140 ג' סוכר
2 ג' מלח
צבע מאכל
הכמות הנ"ל מספיקה לכ -65-70 יחידות כפולות, לגודל ממוצע.
אופן הכנה:
מנפים את כל האבקות יחד.
מקציפים את החלבון עם הסוכר לקצף יציב – אך לא קשה/נוקשה
מקפלים את האבקות המנופות פנימה.
מזלפים מדויק לגודל רצוי.
שמים למנוחה של כרבע שעה לפני הכנסה לתנור על מנת שייווצר קרום.
אופים בחום של 140 מעלות כ- 15 דקות.
מוציאים מהתנור, מקררים ומתאימים לזוגות.
קרם פיסטוק:
חומרים:
166 סמ"ק שמנת מתוקה
80 ג' מים
130 ג' מחית פיסטוק
מקציפים במיקסר את כל החומרים לקצף יציב.
אופן ההכנה:
מזלפים מעט על תחתית העוגייה וסוגרים עם התאומה שלה.