פוקאצ'ה מקמח מלא

כך כותבת רוני: אף פעם לא ממש הסתדרתי עם אפייה של קמח מלא, אבל מכיוון שהבן שלי אוכל פוקאצ'ות כאילו שאין מחר, החלטתי לפחות לנסות למזער את נזקי הקמח הלבן, ולהפתעתי הרבה הפוקאצ'ה לא אכזבה והייתה טעימה להפליא. מצרכים:1 ק"ג קמח שטיבל # 6 מנופה600 מ"ל מים + 300 מ"ל מים (מחולקים)45 גרם סוכר דמררה או לבן10 גרם שמרים יבשים20 גרם מלחתוספות כיד הדמיון והטעם: רוני פיזרה על הפוקאצ'ות פטריות טריות, טימין, רוזמרין, זעתר, עגבניות ורוקט, בצל שהושרה בשמן זית + רוזמרין + שום כתוש + מלח ופלפלאופן ההכנה:במיקסר עם וו לישה שמים 600 מ"ל מים, סוכר וקמח מנופה.לשים במשך 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית. עוצרים את פעולת המיקסר ונותנים לבצק מנוחה בתוך הקערה כרבע שעה. לאחר רבע שעה מוסיפים את 300 מ"ל המים שנותרו ואת השמרים ולשים דקה. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות במהירות בינונית-גבוהה. הבצק יוצא נוזלי.במידה ונראה כי הבצק יכול לשתות עוד מים, ניתן להוסיף.משמנים קערת התפחה גדולה ומוזגים את הבצק פנימה.מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר לשעה.לאחר שעה מוציאים את הבצק מהמקרר.חובטים בו להוצאת אוויר, לשים ידנית כדקה, מכסים שוב בניילון נצמד, ומכניסים שוב למקרר לשעה.לאחר חצי שעה שהבצק שהה במקרר, זה הזמן להדליק את התנור לחום מקסימלי של 250 מעלות.לאחר ההתפחה השנייה מוציאים את הבצק מהמקרר.חובטים בו שוב להוצאת אוויר ומניחים על שולחן העבודה. חותכים את הבצק לחתיכות שוות (אני חילקתי ל-11 חתיכות, אתם יכולים להכין כל גודל שאתם אוהבים)לשים כל חתיכה לכדור, משטחים מעט בעזרת הידיים ומקפלים כמו מעטפה (בסוף כל קיפול, זה אמור להיראות כמו ג'חנון). משמנים תבנית רחבת שוליים בשמן זית ומניחים את הבצקים בתבנית.מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד 20 דקות.במידה ואין בנמצא אבן שמוט, יש לרפד תבניות אפייה בנייר אפייה ולפזר מעל קמח תירס. לקחת כל חתיכת בצק ולמתוח אותה בשני ידיים לרצועה של 25-30 ס"מ.להניח בתבנית האפייה או על אבן השמוט. להניח את התוספות הרצויות ולפזר מלח גס. להכניס לתנור ולאפות כ-10 דקות.להמשיך כך עם שאר התבניות. כשמוציאים את התבנית מהתנור, יש למרוח מעט שמן זית על הפוקאצ'ות.הבלוג של רוני טגנסקי

כך כותבת רוני: אף פעם לא ממש הסתדרתי עם אפייה של קמח מלא, אבל מכיוון שהבן שלי אוכל פוקאצ'ות כאילו שאין מחר, החלטתי לפחות לנסות למזער את נזקי הקמח הלבן, ולהפתעתי הרבה הפוקאצ'ה לא אכזבה והייתה טעימה להפליא.

מצרכים:
1 ק"ג קמח שטיבל # 6 מנופה
600 מ"ל מים + 300 מ"ל מים (מחולקים)
45 גרם סוכר דמררה או לבן
10 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח
תוספות כיד הדמיון והטעם: רוני פיזרה על הפוקאצ'ות פטריות טריות, טימין, רוזמרין, זעתר, עגבניות ורוקט, בצל שהושרה בשמן זית + רוזמרין + שום כתוש + מלח ופלפל

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה שמים 600 מ"ל מים, סוכר וקמח מנופה.
לשים במשך 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית.
עוצרים את פעולת המיקסר ונותנים לבצק מנוחה בתוך הקערה כרבע שעה.
לאחר רבע שעה מוסיפים את 300 מ"ל המים שנותרו ואת השמרים ולשים דקה.
מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות במהירות בינונית-גבוהה.
הבצק יוצא נוזלי.
במידה ונראה כי הבצק יכול לשתות עוד מים, ניתן להוסיף.
משמנים קערת התפחה גדולה ומוזגים את הבצק פנימה.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר לשעה.
לאחר שעה מוציאים את הבצק מהמקרר.
חובטים בו להוצאת אוויר, לשים ידנית כדקה, מכסים שוב בניילון נצמד, ומכניסים שוב למקרר לשעה.
לאחר חצי שעה שהבצק שהה במקרר, זה הזמן להדליק את התנור לחום מקסימלי של 250 מעלות.
לאחר ההתפחה השנייה מוציאים את הבצק מהמקרר.
חובטים בו שוב להוצאת אוויר ומניחים על שולחן העבודה.
חותכים את הבצק לחתיכות שוות (אני חילקתי ל-11 חתיכות, אתם יכולים להכין כל גודל שאתם אוהבים)
לשים כל חתיכה לכדור, משטחים מעט בעזרת הידיים ומקפלים כמו מעטפה (בסוף כל קיפול, זה אמור להיראות כמו ג'חנון).
משמנים תבנית רחבת שוליים בשמן זית ומניחים את הבצקים בתבנית.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד 20 דקות.
במידה ואין בנמצא אבן שמוט, יש לרפד תבניות אפייה בנייר אפייה ולפזר מעל קמח תירס.
לקחת כל חתיכת בצק ולמתוח אותה בשני ידיים לרצועה של 25-30 ס"מ.
להניח בתבנית האפייה או על אבן השמוט.
להניח את התוספות הרצויות ולפזר מלח גס.
להכניס לתנור ולאפות כ-10 דקות.
להמשיך כך עם שאר התבניות.
כשמוציאים את התבנית מהתנור, יש למרוח מעט שמן זית על הפוקאצ'ות.

הבלוג של רוני טגנסקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר