מאפה פילו במילוי גבינת אופיר תמרים, דבלים ואגוזי פקאן

חומרים:1 חבילה עלי פילו מופשר (להפשיר במקרר)מעט חמאה ממומסת או שמןביצה טרופה להברשהחומרים למילוי:1 כוס אגוזי פקאן טריים קצוצים דק1 כוס דבלים קצוצות1 כוס תמרים קצוצים (כמובן ללא גרעין)2 כפות אבקת סוכרקמצוץ קינמון – לא חובה250 גרם גבינת אופיר "קרועה" של מחלבת יעקבסאופן ההכנה:לקחת את כל חומרי המילוי ולערבב יחדיו – לא למעוך אלא לערבב קלות.לפתוח את בצק הפילו להניח דף אחד על משטח יבש ולהבריש אותו בחמאה או בתרסיס שמן. (בזמן זה שאר הפילו צריך להיות מכוסה כדי שלא יתייבש).להניח עוד דף ושוב לשמן ועוד דף (סה"כ 3 דפים).קרוב לקצה אחד של הפילו להניח פס של מילוי ברוחב של 4 סמ ובגובה של 3 ס"מ.לגלגל את הבצק כך שתיווצר רולדה. למרוח בביצה ולסמן בעזרת סכין חדה סימונים לגודל של מנה שרוצים – כך יהייה קל יותר לפרוס אחרי האפייה.לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ– 15 דקות, עד שמזהיב.לצנן מעט ולפרוס.

חומרים:
1 חבילה עלי פילו מופשר (להפשיר במקרר)
מעט חמאה ממומסת או שמן
ביצה טרופה להברשה

חומרים למילוי:
1 כוס אגוזי פקאן טריים קצוצים דק
1 כוס דבלים קצוצות
1 כוס תמרים קצוצים (כמובן ללא גרעין)
2 כפות אבקת סוכר
קמצוץ קינמון – לא חובה
250 גרם גבינת אופיר "קרועה" של מחלבת יעקבס

אופן ההכנה:
לקחת את כל חומרי המילוי ולערבב יחדיו – לא למעוך אלא לערבב קלות.
לפתוח את בצק הפילו להניח דף אחד על משטח יבש ולהבריש אותו בחמאה או בתרסיס שמן. (בזמן זה שאר הפילו צריך להיות מכוסה כדי שלא יתייבש).
להניח עוד דף ושוב לשמן ועוד דף (סה"כ 3 דפים).
קרוב לקצה אחד של הפילו להניח פס של מילוי ברוחב של 4 סמ ובגובה של 3 ס"מ.
לגלגל את הבצק כך שתיווצר רולדה.
למרוח בביצה ולסמן בעזרת סכין חדה סימונים לגודל של מנה שרוצים – כך יהייה קל יותר לפרוס אחרי האפייה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ– 15 דקות, עד שמזהיב.
לצנן מעט ולפרוס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר