מוצרים ל- 3 תבניות:
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כף מלח
חצי כוס שמן זית
450-600 גר' מים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה או במיקסר את הקמח עם השמרים.
מוסיפים מעט מים ומערבבים.
מוסיפים את המלח, סוכר, שמן ואת המים בהדרגה.
לשים עד קבלת בצק אחיד.
ממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות.
מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (30 דקות עד שעה).
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
נותנים להם לנוח מספר דקות ופותחים על משטח מקומח לגודל התבנית הרצוי.
מפזרים תוספות לפי הטעם: טבעות בצל, חצילים, זיתים, פלפלים בכל הצבעים, תירס ועוד.
לא לשכוח לזלף מעט שמן זית ומלח גס.
מכניסים את הפוקאצ'ה לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, ומורידים את החום ל- 180 מעלות.
אופים בערך 15 דקות עד שהבצק מזהיב מלמעלה ומלמטה.
אגדת לחם היא מאפייה הממוקמת בחווית נהריים שבגשר, מציעה סדנאות אפייה וארוחות כשרות בהזמנה מראש. טל. 04-6753336