פתיתי המלח השחור הם קישוט מרהיב ללחמניות הפרמזן, ומהווים תוספת מעניינת של טעם מיוחד ומרקם מסקרן. אפשר להחליפם בפתיתי מלח בטעמים רוזמרין, צ'ילי או מעושן , ואפשר גם לגוון ולקשט את הלחמניות בסוגים שונים של פתיתי מלח
חומרים ל-12 לחמניות גדולות או 24 קטנות:
500 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה או קוטג'.
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.
100 גרם חמאה רכה.
3 ביצים.
1 כפית מלח.
31/2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
לזיגוג:
חלמון מהול במעט מים
פתיתי מלח גורמה – שחור, צ'ילי ו/או רוזמרין
אופן ההכנה:
מערבבים גבינות, חמאה וביצים בקערה או במיקסר.
מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים היטב.
משהים שעה במקרר (אפשר להשהות עד יומיים).
משמנים תבנית שקעים ויוצקים מהתערובת עד 2/3 הגובה של כל שקע.
לחילופין: אפשר לעצב כדורים קטנים בידיים.
לאפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה:
לפני האפייה מורחים על כל לחמניה חלמון ביצה, וזורים מעל פתיתי מלח גורמה שחור.
אופים 30 דקות אם הלחמניות קטנות, ו-40 דקות אם הלחמניות גדולות.
חברת המלח לישראל היא בעלת מותג "מלח הארץ"