לחמניות פרמזן בעיטור פתיתי מלח שחור

פתיתי המלח השחור הם קישוט מרהיב ללחמניות הפרמזן, ומהווים תוספת מעניינת של טעם מיוחד ומרקם מסקרן. אפשר להחליפם בפתיתי מלח בטעמים רוזמרין, צ'ילי או מעושן , ואפשר גם לגוון ולקשט את הלחמניות בסוגים שונים של פתיתי מלחחומרים ל-12 לחמניות גדולות או 24 קטנות:500 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה או קוטג'.100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.100 גרם חמאה רכה.3 ביצים.1 כפית מלח.31/2 כוסות קמח1 כפית אבקת אפייה1/4 כפית אבקת סודה לשתייהלזיגוג:חלמון מהול במעט מיםפתיתי מלח גורמה – שחור, צ'ילי ו/או רוזמריןאופן ההכנה:מערבבים גבינות, חמאה וביצים בקערה או במיקסר. מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים היטב. משהים שעה במקרר (אפשר להשהות עד יומיים).משמנים תבנית שקעים ויוצקים מהתערובת עד 2/3 הגובה של כל שקע. לחילופין: אפשר לעצב כדורים קטנים בידיים.לאפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה:לפני האפייה מורחים על כל לחמניה חלמון ביצה, וזורים מעל פתיתי מלח גורמה שחור.אופים 30 דקות אם הלחמניות קטנות, ו-40 דקות אם הלחמניות גדולות.חברת המלח לישראל היא בעלת מותג "מלח הארץ"

פתיתי המלח השחור הם קישוט מרהיב ללחמניות הפרמזן, ומהווים תוספת מעניינת של טעם מיוחד ומרקם מסקרן. אפשר להחליפם בפתיתי מלח בטעמים רוזמרין, צ'ילי או מעושן , ואפשר גם לגוון ולקשט את הלחמניות בסוגים שונים של פתיתי מלח

חומרים ל-12 לחמניות גדולות או 24 קטנות:
500 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה או קוטג'.
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.
100 גרם חמאה רכה.
3 ביצים.
1 כפית מלח.
31/2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

לזיגוג:
חלמון מהול במעט מים
פתיתי מלח גורמה – שחור, צ'ילי ו/או רוזמרין

אופן ההכנה:
מערבבים גבינות, חמאה וביצים בקערה או במיקסר.
מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים היטב.
משהים שעה במקרר (אפשר להשהות עד יומיים).
משמנים תבנית שקעים ויוצקים מהתערובת עד 2/3 הגובה של כל שקע.
לחילופין: אפשר לעצב כדורים קטנים בידיים.
לאפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה:
לפני האפייה מורחים על כל לחמניה חלמון ביצה, וזורים מעל פתיתי מלח גורמה שחור.
אופים 30 דקות אם הלחמניות קטנות, ו-40 דקות אם הלחמניות גדולות.

חברת המלח לישראל היא בעלת מותג "מלח הארץ"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר