קרקרים פריכים

חומרים:500 גרם קמח15 גרם שמרים לחים10 גרם מלח10 גרם משפר אפיה25 גרם חמאה50 גרם שמן זית225 גרם מיםאופן ההכנה:מכניסים למיקסר את כל החומרים מלבד המלח.לשים במהירות נמוכה כ– 5 דקות.מוסיפים את המלח, ולשים במהירה גבוהה כ-  4 דקות.נותנים לבצק לנוח 30 דקות בטמפרטורת החדר.מחלקים את הבצק לכדורים של 300 גרם כל אחד.מניחים על מגש אפייה משומן בשמן זית.מכניסים למקרר ל– 6 שעות.מרדדים כל כדור לעובי של 2 ס"מ.מניחים את העלה על מגש עם נייר פרגמנט המשומן בשמן זית, וחותכים עם גלגלת פיצה לגודל הרצוי.אופים בחום של 220 מעלות במשך 15 דקות.ניתן לפזר מעל הקרקרים מגוון תוספות שונות: שומשום, זרעי דלעת, זרעי חמנייה, זרעי פשתן, זעתר, מלח גס, עשבי תיבול כגון רוזמרין, טימין.

חומרים:
500 גרם קמח
15 גרם שמרים לחים
10 גרם מלח
10 גרם משפר אפיה
25 גרם חמאה
50 גרם שמן זית
225 גרם מים

אופן ההכנה:
מכניסים למיקסר את כל החומרים מלבד המלח.
לשים במהירות נמוכה כ– 5 דקות.
מוסיפים את המלח, ולשים במהירה גבוהה כ-  4 דקות.
נותנים לבצק לנוח 30 דקות בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק לכדורים של 300 גרם כל אחד.
מניחים על מגש אפייה משומן בשמן זית.
מכניסים למקרר ל– 6 שעות.
מרדדים כל כדור לעובי של 2 ס"מ.
מניחים את העלה על מגש עם נייר פרגמנט המשומן בשמן זית, וחותכים עם גלגלת פיצה לגודל הרצוי.
אופים בחום של 220 מעלות במשך 15 דקות.

ניתן לפזר מעל הקרקרים מגוון תוספות שונות: שומשום, זרעי דלעת, זרעי חמנייה, זרעי פשתן, זעתר, מלח גס, עשבי תיבול כגון רוזמרין, טימין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר