אפיית לחם, עוגה, או בסיס ללא פחמימות

מצרכים:2.5 כוסות שקדים טחונים דק (אפשר לטחון במטחנת קפה שקדים לבנים אם לא מוצאים טחונים)או: פקאנים טחונים או כל אגוז אחר/ גרעיני דלעת/ גרעיני חמניות1/4 כוס שמן קוקוס (ניתן להשתמש גם בשמן קנולה/זית/אורגני)1/2 כוס יוגורט עיזים או חלב קוקוס/חלב סויה/חלב שקדים (ראו הוראות הכנה)/חלב אורז/חלב אגוזי לוז3 ביציםחצי כפית אבקת סודה לשתיה/אבקת אפיהאופן ההכנה:לערבב ידנית את כל המצרכים הנוזליים. להוסיף את השקדים ולערבב עד לקבלת מרקם דייסתי.לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות, בכלי מרופד בנייר אפייה, או בתבנית אינגליש קייק עד לקבלת צבע חום בהיר. הערות:* בעל ערך גליקמי נמוך. עשיר בחלבון. ללא גלוטן. מתאים לחולי סכרת ולמעוניינים לרדת במשקל.* ניתן להעשיר את המתכון ע"י הוספת כף גדושה זרעי צ'יה (עשירים בחלבון)* לגיוון נוסף ניתן להוסיף מלח, פלפל, תבלינים, זיתים, רסק עגבניות, פירות יער קפואים או טריים, תפוחי עץ, גזרים מגורדים, דלעת. אם רוצים שיהיה מתוק ניתן להוסיף 1/2 כוס אגאבה או 2 בננות  בשלות. * אפשר לאפות את התערובת כלחם, כעוגה/עוגיות, או כבסיס לפיצה או פשטידה.כבסיס לעוגה מתוקה ניתן לשים בתערובת פירות וג'לטין.* אם אופים על משטח אפיה גדול – יוצא בעובי של 1 ס"מ.כשמוכן, חותכים כמו פוקאצ'ה לגודל שרוצים, ויכול לשמש כתחליף לסנדוויץ'.הכנת חלב שקדים:יש להשרות 25 שקדים לבנים 3-4 שעות במים (בכמות שתכסה את השקדים).לאחר מכן מכניסים את השקדים לבלנדר בעוצמה ומהירות רבה, בהתחלה עם מעט מים, ובהדרגה מוסיפים כמות של חצי ליטר מים. כשהשקדים מרוסקים והמים לבנים – מסננים.מתקבל חצי ליטר חלב שקדים כשאת התערובת המסוננת ניתן להוסיף גם כן לבלילה.אדריאנה בר – 052-803-2255, [email protected]

מצרכים:
2.5 כוסות שקדים טחונים דק (אפשר לטחון במטחנת קפה שקדים לבנים אם לא מוצאים טחונים)
או: פקאנים טחונים או כל אגוז אחר/ גרעיני דלעת/ גרעיני חמניות
1/4 כוס שמן קוקוס (ניתן להשתמש גם בשמן קנולה/זית/אורגני)
1/2 כוס יוגורט עיזים או חלב קוקוס/חלב סויה/חלב שקדים (ראו הוראות הכנה)/חלב אורז/חלב אגוזי לוז
3 ביצים
חצי כפית אבקת סודה לשתיה/אבקת אפיה

אופן ההכנה:
לערבב ידנית את כל המצרכים הנוזליים.
להוסיף את השקדים ולערבב עד לקבלת מרקם דייסתי.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות, בכלי מרופד בנייר אפייה, או בתבנית אינגליש קייק עד לקבלת צבע חום בהיר.

הערות:
* בעל ערך גליקמי נמוך. עשיר בחלבון. ללא גלוטן. מתאים לחולי סכרת ולמעוניינים לרדת במשקל.
* ניתן להעשיר את המתכון ע"י הוספת כף גדושה זרעי צ'יה (עשירים בחלבון)
* לגיוון נוסף ניתן להוסיף מלח, פלפל, תבלינים, זיתים, רסק עגבניות, פירות יער קפואים או טריים, תפוחי עץ, גזרים מגורדים, דלעת.
אם רוצים שיהיה מתוק ניתן להוסיף 1/2 כוס אגאבה או 2 בננות  בשלות.
* אפשר לאפות את התערובת כלחם, כעוגה/עוגיות, או כבסיס לפיצה או פשטידה.
כבסיס לעוגה מתוקה ניתן לשים בתערובת פירות וג'לטין.
* אם אופים על משטח אפיה גדול – יוצא בעובי של 1 ס"מ.
כשמוכן, חותכים כמו פוקאצ'ה לגודל שרוצים, ויכול לשמש כתחליף לסנדוויץ'.

הכנת חלב שקדים:
יש להשרות 25 שקדים לבנים 3-4 שעות במים (בכמות שתכסה את השקדים).
לאחר מכן מכניסים את השקדים לבלנדר בעוצמה ומהירות רבה, בהתחלה עם מעט מים, ובהדרגה מוסיפים כמות של חצי ליטר מים.
כשהשקדים מרוסקים והמים לבנים – מסננים.
מתקבל חצי ליטר חלב שקדים כשאת התערובת המסוננת ניתן להוסיף גם כן לבלילה.

אדריאנה בר – 052-803-2255, adrin[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר