בריוש

חומרים:500 גר' קמח חיטה קשה (קמח לחם)2 כפות חלב10 גר' שמרים יבשים (1 כף)2 כפיות מלח60 גר' סוכר (עוד 60 גר' למי שרוצה קצת יותר מתוק)5 ביצים קטנות300 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנותאופן ההכנה:מערבבים קמח, שמרים וסוכר.מוסיפים את החלב, הביצים והמלח ולשים לבצק אחידמוסיפים את החמאה בהדרגה עד שנבלעת לגמרי בתוך הבצק.מתפיחים במקרר ללילה.מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גר' + כדורים קטנים של 20 גר'.עושים גומה בכדורים הגדולים ושמים את הכדורים הקטנים בתוך הגומה*.מכניסים את הבריוש בתוך תבנית שקעים או מנג'טים של סיליקון, כדי שלא יאבדו את הצורה שלהם בתפיחה.נותנים לתפוח כשעתיים.מורחים פעמיים בביצה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו ל- 12-15 דקות.*אפשר להכניס כדור של גנש (100 גר' שמנת ו-250 גר' שוקולד מריר) לכל כדור בצק גדול לפני התפיחה.רינה שביט – 054-202526צילום דני שביט

חומרים:
500 גר' קמח חיטה קשה (קמח לחם)
2 כפות חלב
10 גר' שמרים יבשים (1 כף)
2 כפיות מלח
60 גר' סוכר (עוד 60 גר' למי שרוצה קצת יותר מתוק)
5 ביצים קטנות
300 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
מערבבים קמח, שמרים וסוכר.
מוסיפים את החלב, הביצים והמלח ולשים לבצק אחיד
מוסיפים את החמאה בהדרגה עד שנבלעת לגמרי בתוך הבצק.
מתפיחים במקרר ללילה.
מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גר' + כדורים קטנים של 20 גר'.
עושים גומה בכדורים הגדולים ושמים את הכדורים הקטנים בתוך הגומה*.
מכניסים את הבריוש בתוך תבנית שקעים או מנג'טים של סיליקון, כדי שלא יאבדו את הצורה שלהם בתפיחה.
נותנים לתפוח כשעתיים.
מורחים פעמיים בביצה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו ל- 12-15 דקות.

*אפשר להכניס כדור של גנש (100 גר' שמנת ו-250 גר' שוקולד מריר) לכל כדור בצק גדול לפני התפיחה.

רינה שביט – 054-202526

צילום דני שביט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר