לחם מרוקאי מסורתי

חומרים:1 ק"ג קמח 20 גרם סוכר 200 גרם מרגרינה 45 גר' שמרית 5 ביצים (שולקים במים רותחים כ-4 דקות) 1 ביצה טרופה להברשת הבצקאופן ההכנה:מערבבים קמח, שמרים, סוכר.מוסיפים בהדרגה מים פושרים, ומערבבים עד לקבלת כדור בצק רך. ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק תוך כדי ערבוב במיקסר. מערבבים במהירות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת. כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.מחדירים את חמש הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.אפשר להוסיף מלמעלה מלח גס או כל תבלין אחר שאוהבים.

חומרים:
1 ק"ג קמח
20 גרם סוכר
200 גרם מרגרינה
45 גר' שמרית
5 ביצים (שולקים במים רותחים כ-4 דקות)
1 ביצה טרופה להברשת הבצק

אופן ההכנה:
מערבבים קמח, שמרים, סוכר.
מוסיפים בהדרגה מים פושרים, ומערבבים עד לקבלת כדור בצק רך.
ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק תוך כדי ערבוב במיקסר.
מערבבים במהירות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.
מחדירים את חמש הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.
אפשר להוסיף מלמעלה מלח גס או כל תבלין אחר שאוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר