לחמניות מתקתקות בפקאנים מומלחים

מצרכים לכ – 15 לחמניות:1/2 ק"ג קמח (עדיף קמח לחם)1/2שקית שמרים יבשים 250 גר' חלב פושר20 גר' מלח 30 גר' סוכר200 גר' חמאה2 ביצים1/2 כוס אגוזי מלך מומלחים קצוצים1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים קלויים ומומלחים לעיטור1 כפית מלח גס1 כף שמן זיתאופן ההכנה:ערבבו יחד את הקמח,השמרים והסוכר. הוסיפו את הביצים ואת החלב וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.הוסיפו את החמאה (כשהיא רכה מאוד) והמלח. לאחר מכן הוסיפו גם את האגוזים הקצוצים.כעת, יש ללוש את הבצק ביד או במיקסר במשך כ-8 דקות נוספות.התפיחו את הבצק במשך כשעה וחצי.כעבור שעה וחצי, חלקו את הבצק לכדורים בגודל שזיף, גלגלו בעזרת הידיים, הניחו כל כדור בתבנית אפייה אישית. הניחו את התבניות האישיות בתוך תבנית אפייה רגילה, במרווחים גדולים.התפיחו במשך כשעה נוספת ולאחר מכן הברישו במעט ביצה טרופה. עטרו את הלחמניות בשברי פקאנים קלויים ומומלחים. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, ואפו אותן במשך 20- 15 דקות עד להזהבה.הטיפ של "מלח הארץ" לקליית הפקאנים: לערבב בתבנית את הפקאנים עם כף אחת של שמן זית וכפית אחת של מלח גס.לאפות כ- 15 דקות. לצנן.עמוד "מלח הארץ" בפייסבוק צילום כפיר חרבי

מצרכים לכ – 15 לחמניות:
1/2 ק"ג קמח (עדיף קמח לחם)
1/2שקית שמרים יבשים
250 גר' חלב פושר
20 גר' מלח
30 גר' סוכר
200 גר' חמאה
2 ביצים
1/2 כוס אגוזי מלך מומלחים קצוצים
1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים קלויים ומומלחים לעיטור
1 כפית מלח גס
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:
ערבבו יחד את הקמח,השמרים והסוכר.
הוסיפו את הביצים ואת החלב וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
הוסיפו את החמאה (כשהיא רכה מאוד) והמלח.
לאחר מכן הוסיפו גם את האגוזים הקצוצים.
כעת, יש ללוש את הבצק ביד או במיקסר במשך כ-8 דקות נוספות.
התפיחו את הבצק במשך כשעה וחצי.
כעבור שעה וחצי, חלקו את הבצק לכדורים בגודל שזיף, גלגלו בעזרת הידיים, הניחו כל כדור בתבנית אפייה אישית.
הניחו את התבניות האישיות בתוך תבנית אפייה רגילה, במרווחים גדולים.
התפיחו במשך כשעה נוספת ולאחר מכן הברישו במעט ביצה טרופה.
עטרו את הלחמניות בשברי פקאנים קלויים ומומלחים.
הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, ואפו אותן במשך 20- 15 דקות עד להזהבה.

הטיפ של "מלח הארץ" לקליית הפקאנים:
לערבב בתבנית את הפקאנים עם כף אחת של שמן זית וכפית אחת של מלח גס.
לאפות כ- 15 דקות.
לצנן.

עמוד "מלח הארץ" בפייסבוק

צילום כפיר חרבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר