תבשיל קינואה

מצרכים:1/2 קילו קינואה3 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים גס בפומפייה1 בצל בינוני קצוץ דקשמן לטיגון מים קרים3 כפות שמן זית4 כפות רוטב סויה קיקומן בצל ירוק קצוץ אופן ההכנה:יוצקים שמן לסיר, מוסיפים גזר ובצל, ושמים על להבה גדולה. מערבבים, מכסים במכסה ומאדים כ-2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים ל-2 דקות נוספות. מוסיפים את הקינואה, ומערבבים עד שהקינואה מתחממת.מוסיפים מים קרים עד שהקינואה מכוסה קלות, ומביאים לרתיחה. לאחר שרותח, מנמיכים את האש ומכסים במכסה למשך 20-25 דקות.כעבור 20 דקות בודקים בעזרת מזלג שכל המים בסיר נספגו. מכבים את האש, עוטפים את המכסה במגבת ומכסים את הסיר. כעבור 15 דקות פותחים את המכסה, ומאווררים את התבשיל בעזרת מזלג.כשהתבשיל מוכן מוסיפים שמן זית, רוטב סויה קיקומן ובצל ירוק קצוץ, ומערבבים.

מצרכים:
1/2 קילו קינואה
3 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים גס בפומפייה
1 בצל בינוני קצוץ דק
שמן לטיגון
מים קרים
3 כפות שמן זית
4 כפות רוטב סויה קיקומן
בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים גזר ובצל, ושמים על להבה גדולה.
מערבבים, מכסים במכסה ומאדים כ-2 דקות.
פותחים את המכסה ומערבבים ל-2 דקות נוספות.
מוסיפים את הקינואה, ומערבבים עד שהקינואה מתחממת.
מוסיפים מים קרים עד שהקינואה מכוסה קלות, ומביאים לרתיחה.
לאחר שרותח, מנמיכים את האש ומכסים במכסה למשך 20-25 דקות.
כעבור 20 דקות בודקים בעזרת מזלג שכל המים בסיר נספגו.
מכבים את האש, עוטפים את המכסה במגבת ומכסים את הסיר.
כעבור 15 דקות פותחים את המכסה, ומאווררים את התבשיל בעזרת מזלג.
כשהתבשיל מוכן מוסיפים שמן זית, רוטב סויה קיקומן ובצל ירוק קצוץ, ומערבבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר