כיסוני בשר מטוגנים – סמוסה

מצרכים לבצק: 1.5 ק"ג קמח3.5 כוסות מים פושרים1 כפית מלח1 כפית סוכר1 ביצה טרופה1/2 כוס שמןלמילוי: 1 ק"ג דלעת טחונה גס במטחנת בשר1 בצל יבש קצוץ דק100 גר' בשר בקר טרי טחון פעם אחת במכונת בשר1/3 כוס שמןמלח, פלפלאופן ההכנה:מילוי: בסיר טיגון לחמם את השמן.להוסיף את הבצל לסיר ולטגן לגוון זהוב.להוסיף לסיר את הבשר ולטגן עד קבלת גוון חום.להוסיף את הדלעת ולערבב.להוסיף 2 כפות מים, מלח ופלפל, לערבב ולהרתיח.לבשל על אש קטנה כחצי שעה עד אידוי הנוזלים, ולערבב מדי פעם(להיזהר שלא לחרוך את המילוי).הכנת הבצק: בקערה גדולה לאחד את כל חומרי הבצק.לתת לתפוח בין שעה וחצי לשעתיים.ליצור 6 כדורים, ללוש כל כדור היטב ולהתפיח שוב חצי שעה. על שיש מקומח בעזרת מערוך מקומח: פותחים כל כדור בצק ופורסים למשטח דק. מקמחים מדי פעם על מנת שהבצק לא ידבק. הכנת המנה:לוקחים בעזרת כפית מהמילוי ומניחים ברווחים שווים של 10 ס"מ בין אחד לשני, מניחים את המילוי רק על מחצית מהבצק הפרוס. מקפלים את מחצית הבצק על פני המילוי, ובעזרת גלגלת שיניים חותכים את הבצק. יוצרים צורות משולשים ומרובעים. מניחים בזהירות את הבצקים הממולאים על מגש מקומח. לחמם סיר טיגון עמוק עם שמן עמוק היטב. להניח בזהירות את הבצקים ולטגן. הבצק נוגע בשמן ומתנפח – מטגנים עד לקבלת גוון חום בהיר. מניחים את המאפה המטוגן על נייר סופג. מסדרים את הסמוסה על צלחת הגשה גדולה, ומגישים חם לשולחן.

מצרכים לבצק:
1.5 ק"ג קמח
3.5 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 ביצה טרופה
1/2 כוס שמן

למילוי:
1 ק"ג דלעת טחונה גס במטחנת בשר
1 בצל יבש קצוץ דק
100 גר' בשר בקר טרי טחון פעם אחת במכונת בשר
1/3 כוס שמן
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מילוי:
בסיר טיגון לחמם את השמן.
להוסיף את הבצל לסיר ולטגן לגוון זהוב.
להוסיף לסיר את הבשר ולטגן עד קבלת גוון חום.
להוסיף את הדלעת ולערבב.
להוסיף 2 כפות מים, מלח ופלפל, לערבב ולהרתיח.
לבשל על אש קטנה כחצי שעה עד אידוי הנוזלים, ולערבב מדי פעם
(להיזהר שלא לחרוך את המילוי).

הכנת הבצק:
בקערה גדולה לאחד את כל חומרי הבצק.
לתת לתפוח בין שעה וחצי לשעתיים.
ליצור 6 כדורים, ללוש כל כדור היטב ולהתפיח שוב חצי שעה.
על שיש מקומח בעזרת מערוך מקומח: פותחים כל כדור בצק ופורסים למשטח דק.
מקמחים מדי פעם על מנת שהבצק לא ידבק.

הכנת המנה:
לוקחים בעזרת כפית מהמילוי ומניחים ברווחים שווים של 10 ס"מ בין אחד לשני,
מניחים את המילוי רק על מחצית מהבצק הפרוס.
מקפלים את מחצית הבצק על פני המילוי, ובעזרת גלגלת שיניים חותכים את הבצק.
יוצרים צורות משולשים ומרובעים.
מניחים בזהירות את הבצקים הממולאים על מגש מקומח.
לחמם סיר טיגון עמוק עם שמן עמוק היטב.
להניח בזהירות את הבצקים ולטגן.
הבצק נוגע בשמן ומתנפח – מטגנים עד לקבלת גוון חום בהיר.
מניחים את המאפה המטוגן על נייר סופג.
מסדרים את הסמוסה על צלחת הגשה גדולה, ומגישים חם לשולחן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר