פונדו גבינות שוויצרי

חומרים ל- 4-6 סועדים:1 שן שום חצויה2 כוסות יין לבן יבש300 גרם גבינת אמנטל150 גרם גבינת גרוייר3 כפות עמילן תירס3 כפות קירש מלח, פלפל וקמצוץ אגוז מוסקט 2 לחמי באגטאופן ההכנה:להמיס בכלי קטן את עמילן התירס עם הקירש, ולהניח בצד. למרוח את שן השום החצויה על דפנות סיר הפונדו.למזוג את היין ולחמם על אש קטנה עד שעולות בועות – לא להביא להרתחה! לגרד או לקצוץ את הגבינות לקוביות קטנות. להוסיף בהדרגה תוך בחישה (בוחשים בצורה 8 או S ולא במעגלים, כדי שהגבינה לא תצטבר במרכז). לאחר המסת הגבינות וקבלת מרקם אחיד מערבבים פנימה את הקירש עם עמילן התירס שהומס בו, את אגוז המוסקט, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. להמשיך ולערבב על אש נמוכה עד אשר הגבינה מבעבעת. אם התערובת סמיכה מדי, להוסיף מעט יין מחומם. אם התערובת דלילה מדי, להוסיף חצי כפית עמילן תירס שהומס במעט יין מחומם. הגשה:להגיש עם קוביות באגט בתוספת סלט ירוק ופרי לקינוח, מלווה בשרי ברנדי או בירה.

חומרים ל- 4-6 סועדים:
1 שן שום חצויה
2 כוסות יין לבן יבש
300 גרם גבינת אמנטל
150 גרם גבינת גרוייר
3 כפות עמילן תירס
3 כפות קירש
מלח, פלפל וקמצוץ אגוז מוסקט
2 לחמי באגט

אופן ההכנה:
להמיס בכלי קטן את עמילן התירס עם הקירש, ולהניח בצד.
למרוח את שן השום החצויה על דפנות סיר הפונדו.
למזוג את היין ולחמם על אש קטנה עד שעולות בועות – לא להביא להרתחה!
לגרד או לקצוץ את הגבינות לקוביות קטנות.
להוסיף בהדרגה תוך בחישה (בוחשים בצורה 8 או S ולא במעגלים, כדי שהגבינה לא תצטבר במרכז).
לאחר המסת הגבינות וקבלת מרקם אחיד מערבבים פנימה את הקירש עם עמילן התירס שהומס בו, את אגוז המוסקט, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
להמשיך ולערבב על אש נמוכה עד אשר הגבינה מבעבעת.
אם התערובת סמיכה מדי, להוסיף מעט יין מחומם.
אם התערובת דלילה מדי, להוסיף חצי כפית עמילן תירס שהומס במעט יין מחומם.

הגשה:
להגיש עם קוביות באגט בתוספת סלט ירוק ופרי לקינוח, מלווה בשרי ברנדי או בירה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר