חומרים (ל- 6 מנות)
2 כוסות פתיתי סויה עם פטריות (ניתן לערבב פתיתי סויה דקים עם כף אבקת מרק פטריות)
1.5 ק"ג פטריות שפיניון טריות פרוסות
700 גר' פטריות פורטבלו טריות פרוסות
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
1/3 כוס מים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד ומניחים לשעה במקרר. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך ומערבבים שוב. אם התערובת יבשה מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות במשקל 160 גר'. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר (יכול להישמר יום וחצי – לא להקפיא). צולים על משטח צלייה או על מחבת משומנת קלות. מגישים על לחמניה איכותית עם חסה טריה, עגבניה, מלפפון כבוש וטבעות בצל.