אורז בסמטי ברוטב עגבניות שעועית ירוקה ואפונת גינה

4 מנות 211 קלוריות למנה30 גר' פחמימות5.7 גר' סיבים תזונתייםמרכיבים:2 כוסות אורז מלא של אדמה100 גר' (קופסה קטנה) רסק עגבניות אורגני של אדמהכוס אפונה גינה קפואה של אדמהכוס שעועית ירוקה קפואה של אדמה1 בצל גדול חתוך לרצועות1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות2 כפות שמן זיתמלח, פלפל, פפריקה חריפה – 1/4 כפית, ומתוקה – 1/4 כפית1 כפית אבקת מרק עוף אורגני של אדמהחצי כוס מיםאופן ההכנה:להכין את האורז המלא על פי הוראות היצרן.לטגן את הבצל במחבת עד להזהבתו.במקביל ניתן להרתיח את אפונה הגינה והשעועית הקפואים למשך כ- 5 דקות במים רותחים ולסנן את המים.לאחר טיגון הבצל להוסיף את קוביות העגבניות והגמבה עם מעט מים, ולתת לה להתרכך.להוסיף את רסק העגבניות ושאר המים ולערבב.לאחר כ- 3 דקות להוסיף את לקט הירקות והתבלינים לערבב היטב.לבשל עוד מספר דקות על אש קטנה.לפזר על אורז.ניתן להוסיף למתכון רצועות חזה עוף, או להשתמש בלקט ים תיכוני ולשנות את הירקות במנה לקישוא, חציל, פלפל, עגבניה ובצל.

4 מנות
211 קלוריות למנה
30 גר' פחמימות
5.7 גר' סיבים תזונתיים

מרכיבים:
2 כוסות אורז מלא של אדמה
100 גר' (קופסה קטנה) רסק עגבניות אורגני של אדמה
כוס אפונה גינה קפואה של אדמה
כוס שעועית ירוקה קפואה של אדמה
1 בצל גדול חתוך לרצועות
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה חריפה – 1/4 כפית, ומתוקה – 1/4 כפית
1 כפית אבקת מרק עוף אורגני של אדמה
חצי כוס מים

אופן ההכנה:
להכין את האורז המלא על פי הוראות היצרן.
לטגן את הבצל במחבת עד להזהבתו.
במקביל ניתן להרתיח את אפונה הגינה והשעועית הקפואים למשך כ- 5 דקות במים רותחים ולסנן את המים.
לאחר טיגון הבצל להוסיף את קוביות העגבניות והגמבה עם מעט מים, ולתת לה להתרכך.
להוסיף את רסק העגבניות ושאר המים ולערבב.
לאחר כ- 3 דקות להוסיף את לקט הירקות והתבלינים לערבב היטב.
לבשל עוד מספר דקות על אש קטנה.
לפזר על אורז.
ניתן להוסיף למתכון רצועות חזה עוף, או להשתמש בלקט ים תיכוני ולשנות את הירקות במנה לקישוא, חציל, פלפל, עגבניה ובצל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר