מתכון פולני/ישראלי
חומרים:
1 חבילה קרפלך מבית חמים וטעים
מלח לטעמכם
פלפל שחור טחון 1/2 כפית
2 כפות שמן
לגזר:
4 גזרים חתוכים לרצועות
2 כפות ריבת תפוזים
3/4 כוס מיץ תפוזים
1 כף שמן
מעט מלח לטעמכם
אופן ההכנה:
לבשל את הקרפלך לפי ההוראות על האריזה, לסנן ולצנן .
במקביל: בכף השמן לאדות את רצועות הגזר.
להוסיף את הריבה ומיץ התפוזים.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש, ולבשל עד ריכוך הגזר.
לחמם את שתי כפות השמן, להקפיץ בתוכן את הקרפלעך ולתבל .
להניח על הגזר את הקרפלך.
לעטר בתפרחת שמיר ולהגיש.